Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijā, Ziemeļlondonā, atvērts jauns vegāniskais miesnieku veikals "Rudy's" raksta "Plant Based News".

Veikalā tiek pārdoti tradicionāla izskata produkti – "bekons", "desiņas" un citi, taču tie nav izgatavoti no gaļas, bet gan sojas un citām sastāvdaļām.

Pirmo desmit minūšu laikā veikalam bija jau 100 tiešsaistes pasūtījumi, un pie veikala stāvēja gara cilvēku rinda.

Pēdējo gadu laikā Lielbritānijā ir pieaudzis pieprasījums pēc vegānu produktiem, jo aizvien vairāk cilvēku pilnībā pārtrauc uzturā lietot dzīvnieku izcelsmes sastāvdaļas, bet citi samazina nedēļā patērētās gaļas un piena daudzumu.

"Cilvēki saprot, ko mēs pārdodam," aģentūrai "Reuters" sacījis kompānijas līdzdibinātājs Metjū Fosters.

"Šie produkti ir veidoti, lai atdarinātu gaļu. Tas garšo kā gaļa un tai ir arī gaļai līdzīga tekstūra," viņš skaidrojis.

Juridiskā kompānija "EMW" pērn ziņoja, ka jaunu preču zīmju skaits, ko reģistrējušas vegānu pārtikas nozares kompānijas, audzis par 128%.

Kompānija, kas atvērusi jauno veikalu, reģistrēta 2017. gadā, kad sāka piedāvāt vegānu maltītes un patlaban plāno arī piedāvāt dažādas preces, tostarp, vakariņu komplektus, ko iespējams izgatavot mājās. Produkti, kas tiek piedāvāti veikalā, izgatavoti no sojas un seitāna.

Pieprasījuma pieaugums pēc alternatīviem produktiem pēdējā laikā ir raisījis diskusijas par to, vai restorāniem un veikaliem būtu jāatļauj marķēt šos produktus kā "vegānu burgers" vai "vegānu desas", vai arī šāds nosaukums var maldināt patērētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!