Foto: Pixabay
Rotaļlietu ražotājs "Mattel" izveidojis pilotprogrammu "Mattel PlayBack", kas paredzēta veco rotaļlietu pārstrādei, izgatavojot jaunas rotaļlietas.

Šis ir kompānijas jaunākais solis pretī ilgtspējai. Kompānija jau iepriekš paziņojusi, ka līdz 2030. gadam apņēmusies izmantot 100% pārstrādātu, pārstrādājamu plastmasu vai bioplastmasu visos tās ražotajos produktos.

Jaunajai programmai patērētāji var pieteikties, apmeklējot "Mattel" mājaslapu, izprintējot no tās bezmaksas nosūtīšanas pavadzīmi un nosūtīt vecās rotaļlietas kompānijai. Rotaļlietas tiks izšķirotas pēc materiāla veida, apstrādātas un pārstrādātas jaunās rotaļlietās. Materiāli, kurus nevarēs pārstrādāt par jaunām rotaļlietām, tiks pārveidotas par jauniem produktiem vai no tām saražota enerģija.

Jaunā programma attieksies uz trim zīmoliem – "Barbie", "Matchbox" un "MEGA toys", taču nākotnē programmu plānots paplašināt.

Sākotnēji programma būs pieejama Kanādā un ASV, taču tuvākajā laikā tā piedāvās līdzīgas programmas Francijā, Vācijā un Lielbritānijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!