Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pieaugot optimismam par ekonomikas atgūšanos, kas varētu veicināt arī naftas pieprasījumu, "melnā zelta" cena turpina palielināties, raksta "Bloomberg".

Otrdien "Brent" markas cena palielinājās par 1,1%, sasniedzot 70 dolāru atzīmi, kas ir augstākais līmenis kopš 8. marta, savukārt ASV jēlnaftas cena sasniedza 67 dolārus par barelu.

Nafta pievienojusies citām izejvielām pasaulē, kas piedzīvo cenu pieaugumu, un daudzās valstīs iedzīvotāji un uzņēmumi jau izjūt naftas cenas ietekmi uz degvielas cenām.

"Cerības par pieprasījuma atgūšanos un vājāks dolārs veicina naftas cenu pieaugumu," skaidro "ABN Amro" vecākais enerģētikas ekonomists Hanss van Klifs, kurš paredz, ka, ja cenai izdosies pārkāpt 70-72 dolāru līmeni, tā var turpināt pieaugt līdz 78-80 dolāriem.

Jāatgādina, ka vēl nesen naftas cenas saruka, tirgus dalībniekiem bažījoties par Covid-19 saslimstības pieaugumu vairākos pasaules reģionos, taču nu investoru vidū atkal atgriezies optimisms.

"Financial Times" raksta, ka "Brent" cena sasniegusi līmeni, kādā tā turējās pandēmijas sākumā, tādējādi cena atgriežas pirmspandēmijas līmenī.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!