Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla" dibinātājs Īlons Masks pārdevis aptuveni 3% uzņēmuma akciju 5 miljardu dolāru vērtībā, raksta ārvalstu mediji.

Tas noticis tikai dažas dienas pēc tam, kad viņš vietnē "Twitter" veicis aptauju par to, vai viņam pārdot 10% uzņēmuma akciju. Pēc veiktās aptaujas "Twitter" viņš pārdevis 3,6 miljonus akciju aptuveni 4 miljardu dolāru vērtībā, savukārt vēl 934 tūkstoši akciju 1,1 miljarda dolāru vērtībā pārdotas atbilstoši opciju līgumam, kas noslēgts jau pirms aptaujas.

Saskaņā ar "Forbes" datiem, elektrisko transportlīdzekļu ražotāja akcijas veido lielāko daļu no Maska 281,6 miljardu dolāru bagātības.

Maska tvīts, kurā viņš aptaujāja "Twitter" lietotājus, lika "Tesla" akcijas cenai samazināties pēc tam, kad lielākā daļa balsoja par akciju pārdošanu.

Otrdien akcijas cena saruka par 12%, apdraudot tās atrašanos 1 triljona dolāru vērto kompāniju klubā, taču trešdien cena atguvās un pakāpās par 4,3%.

Šogad "Tesla" akcijas cena gan ir pieaugusi par vairāk nekā 51%, pateicoties oktobrī piedzīvotajam kāpumam pēc tam, kad kompānija parakstīja līgumu ar autonomas uzņēmumu "Hertz" par 100 000 transportlīdzekļu piegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!