Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"DB Schenker" un pilnībā elektrisku komercautomobiļu ražotājs "Volta Trucks" paziņojuši par ciešas partnerības izveidi un gandrīz 1500 pilnībā elektrisko "Volta Zero" transportlīdzekļu pasūtījumu.

Pēc SIA "Schenker" valdes locekles Evijas Sedolas teiktā, šis ir lielākais elektrisko kravas automašīnu pasūtījums Eiropā. "Ceram, ka prototipa ieviešana būs veiksmīga tuvākā gada laikā, pēc tam varēsim spert pirmos konkrētos soļus, ieviešot pilnībā elektriskus transportlīdzekļus Latvijā un citās Baltijas valstīs," teic Sedola.

"Volta Zero" ir pasaulē pirmais pilnībā elektrisks 16 tonnu smags transportlīdzeklis, kas īpaši izstrādāts pilsētas loģistikai, lai samazinātu kravu transporta ietekmi uz vidi pilsētās. Tā elektriskais darbības rādiuss ir no 150 līdz 200 km. Tiek lēsts, ka līdz 2025. gadam jaunais risinājums palīdzēs samazināt oglekļa dioksīda izmešus par 1,2 miljoniem tonnu.

"Volta Zero" vadītājs sēž centrālajā braukšanas pozīcijā ar daudz zemāku sēdekļa novietojumu nekā parastajā kravas auto. Šī kombinācija apvienojumā ar siltumnīcas stila salona dizainu nodrošina vadītājam plašu 220 grādu redzamības lauku, samazinot bīstamo aklo zonu. Prototips "Volta Zero" tika laists klajā 2020. gada septembrī, un paredzams, ka pirmie transportlīdzekļi pie klientiem nonāks 2022. gada vidū.

Partnerības ietvaros "DB Schenker" 2022. gada pavasarī un vasarā pirmo reizi laidīs klajā kravas automašīnas "Volta Zero" prototipu. Testu rezultāti tiks ņemti vērā 1470 transportlīdzekļu sērijas ražošanā ražotnē Šteirē, Austrijā, saskaņā ar "Volta Trucks" jauno līgumu.

Pilnībā elektriskais 16 tonnu smagais "Volta Zero" ir paredzēts lietošanai "DB Schenker" Eiropas termināļos, lai transportētu preces no sadales mezgliem uz pilsētas centru un pieguļošajām teritorijām. "DB Schenker" un "Volta Trucks" kopīgi pēta jaunās tehnoloģijas plašāku izmantošanu. Sākotnējā izvietošana notiks desmit dažādos reģionos piecās valstīs.

Sadarbības ietvaros kopīgi tiks izstrādātas arī specifikācijas iepriekš izziņotajam 12 tonnu smagajam "Volta Zero" modelim, veicot testus, lai paātrinātu transportlīdzekļu izvietošanu un vadītāju apmācību.

"Ceļā uz oglekļa neitralitāti ir daudz izaicinājumu. Visaptveroša partnerība ar "Volta Trucks" ļaus mums ievērojami paātrināt pārejas uz elektriskajiem transportlīdzekļiem tempu un investēt videi draudzīgākos transporta risinājumos, vēl vairāk tuvinot mūs oglekļa neitrālai loģistikai," norāda "DB Schenker" Eiropas sauszemes transporta nodaļas viceprezidents Sirils Bonžāns (Cyrille Bonjean).

"Volta Trucks" ir pilnībā elektrisku komerciālo transportlīdzekļu ražotājs un pakalpojumu sniedzējs. Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Stokholmā, Zviedrijā, tā inženierija tiek vadīta no Apvienotās Karalistes, un drīzumā tiks izveidota ražotne Šteirē, Austrijā. Uzņēmumam ir pārdošanas komandas Francijā, Spānijā, Itālijā, Vācijā un Apvienotajā Karalistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!