Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Organizācija "Diem Association", kas vada sociālā tīkla "Facebook" 2019.gadā uzsāktu kriptovalūtas projektu, pirmdien paziņoja par darbības izbeigšanu un sava intelektuālā īpašuma pārdošanu investīciju bankai "Silvergate" par 182 miljoniem ASV dolāru.

"Facebook" paziņojumam par plāniem izstrādāt kriptovalūtu un maksājumu sistēmu bija pievērsuši uzmanību globālo finanšu ierēdņi, kas apšaubīja šāda privāta tīkla drošību un uzticamību.

"Diem Networks" ASV ģenerāldirektors Stjuarts Levijs paziņoja, ka šajā iniciatīvā bija panākts progress, "tomēr no mūsu dialoga ar federālajiem regulatoriem kļuva skaidrs, ka projekts nevar virzīties uz priekšu".

"Silvergate" ir ASV Kalifornijas štatā reģistrēta investīciju banka, kas tiek izmantota kriptovalūtu projektiem.

Pēc ASV regulatoru bažām par privātas kompānijas pārvaldītu valūtu "Facebook" kriptovalūtas projekta īstenošana iepriekš tika uzticēta neatkarīgai juridiskai personai, kas bija bāzēta Ženēvā.

Kad no projekta aizgāja vairāki svarīgi partneri, tostarp "PayPal", "Visa" un "Mastercard", organizācija samazināja savas ambīcijas un 2020.gada beigās tika pārdēvēta par "Diem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!