Foto: DELFI.ee

Igaunijā mazumtirgotājs "Barbora", kas paziņoja par agresoru preču tirdzniecības pārtraukšanu, nomainījis Baltkrievijas sāls izcelsmes valsti uz Igauniju un tirdzniecība turpinājusies, ziņo Igaunijas portāls "Delfi.ee".

Baltijā lielākais pārtikas interneta veikals "Barbora" un tā partneris "Maxima" paziņojuši par lēmumu izņemt no tirdzniecības visas preces, kuru izcelsmes valstis ir Krievija un Baltkrievija. Vakar vakarā gan noskaidrojies, ka interneta veikalā Igaunijā par baltkrievu sāls izcelsmes valsti kļuvusi Igaunija, un tirdzniecība turpinājās pilnā sparā.

No preču klāsta tika solīts izņemt tādas preces kā mērces, saldumus, tēju, zivju produktus, hematogēnu un alkoholiskos un bezalkoholiskos dzērienus un citus. "Barbora" solīja pārtraukt tālākpārdošanu visās valstīs, kur uzņēmums darbojas, proti, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Latvijā gan vēlāk tika izplatīts cits paziņojums.

"Tiks apkopots izņemamo produktu saraksts, un no 25. februāra šo valstu produkti ir izņemti no "Barbora" sortimenta," iepriekš igauņiem sacīja "Barbora" vadītāja Kirke Pentikāinena (Kirke Pentikäinen).

Taču, apmeklējot "Barbora" mājaslapu 25. februārī 20:00, atklājies, ka joprojām pārdošanā ir sāls "Extra Zolotoi Zubr", un negaidīti par ražotājvalsti Baltkrievijas vietā kļuvusi Igaunija.

Dažas minūtes pēc žurnālistu izrādītās intereses prece pazudusi no "Barbora" interneta veikala.

"Barbora": Tā ir kļūda


"Barbora" mārketinga vadītājs Argo Kubja sāls izcelsmes valsts maiņu skaidrojis ar kļūdu sistēmā.

"Vēlreiz pārbaudām sortimentu, bet, tā kā preču kopumā ir tūkstošiem, tad no šādām kļūdām līdz galam neviens nav pasargāts," viņš paudis.

Arī Latvijā mazumtirgotāji, tai skaitā "Maxima", paziņojuši par atteikšanos no Krievijas un Baltkrievijas preču pārdošanas.

25. februārī, plkst. 8:10 arī "Barbora" Latvijā izplatīja paziņojumu, ka, reaģējot uz situāciju Ukrainā, no sortimenta tiek izņemti Krievijā un Baltkrievijā ražoti produkti. "Pieņemtais lēmums ir balstīts uz pasaulē esošās situācijas attīstību. Turpinot sekot aktuālākajai informācijai, esam gatavi veikt visas darbības saskaņā ar valdības norādījumiem. Tikmēr mēs turpinām darbu, lai nodrošinātu mūsu klientiem drošu un ērtu iepirkšanos. Būsim domās ar Ukrainas tautu šajā grūtajā laikā," paziņojumā norādīja "Barbora Latvija" vadītāja Sanita Bērziņa.

Interesanti, ka 25. februārī 10:24 "Barbora" pārstāvis Jēkabs Tutiņš izsūtīja citu paziņojumu ar tekstu: ""Barbora.lv" atsauc iepriekš izplatīto informāciju un lūdz atcelt publikāciju sakarā ar to, ka šobrīd vēl tiek apspriesta turpmākā rīcība un nevēlamies priekšlaicīgi radīt neskaidrības. Informēsim Jūs par turpmāko."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!