Foto: AFP/Scanpix/LETA

Naftas cena pēc ziņām par ASV lielu rezervju apjoma atbrīvošanu piedzīvo strauju kritumu Ceturtdien naftas cena samazinājās par vairāk nekā 5 dolāriem par barelu pēc ziņām, ka ASV plāno no savām stratēģiskajām rezervēm atbrīvot līdz pat 180 miljonus barelu naftas, kas ir lielākais apjoms gandrīz 50 gadu vēsturē, raksta "Reuters".

"Brent" cena maija piegādēm saruka par 5,47 dolāriem jeb 4,8% līdz 107,98 dolāriem par barelu, bet "WTI" cena maija piegādēm saruka par 6,23 dolāriem jeb 5,8% līdz 101,59 dolāriem par barelu.

ASV prezidents Džo Baidens šodien plāno komentēt administrācijas plānus, kuru mērķis ir pazemināt degvielas cenas, kas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sasniegušas rekordus.

"Ja tas būtu minētais apjoms, tad tas būtu nozīmīgi un noteikti palīdzētu zināmā mērā aizpildīt iztrūkumu, taču ne visu," uzskata "ING" izejvielu stratēģijas vadītājs Vorens Patersons. Tāpat viņš piebilst, ka galvenais jautājums ir, vai šis apjoms būtu daļa no plašākas koordinētas rezervju atbrīvošanas.

Piektdien tiksies Starptautiskās Enerģētikas aģentūras dalībvalstis, lai lemtu par kolektīvu naftas rezervju atbrīvošanu, paziņojis Jaunzēlandes enerģētikas ministrijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!