Foto: LETA

Īrijas zemo cenu lidsabiedrības "Ryanair" tīrie zaudējumi pagājušajā finanšu gadā, kas noslēdzās martā, samazinājušies līdz 355 miljoniem eiro, salīdzinot ar vienu miljardu eiro pirms gada, pirmdien, 16. maijā, paziņojusi aviokompānija. Vienlaikus lidsabiedrība vērtē, ka lidojumu biļešu cenas šovasar pieaugs, ko noteiks lielais pieprasījums pēc brīvdienu ceļojumiem uz Eiropas pludmalēm.

Zaudējumu samazināšanos veicinājusi koronavīrusa izplatības ierobežošanai paredzēto pasākumu pakāpeniska atcelšana. "Ryanair" finanšu gadā pārvadājusi vairāk nekā 97 miljonus pasažieru, salīdzinot ar 27,5 miljoniem pirms gada. Tikmēr lidsabiedrības ienākumi gandrīz trīskāršojušies - līdz 4,8 miljardiem eiro.

Lai arī "Ryanair" sagaida izmaksu pieaugumu naftas cenu kāpuma dēļ, aviokompānija prognozē, ka šajā finanšu gadā tā atgriezīsies pie peļņas. Lidsabiedrība finanšu gadā cer pārvadāt 165 miljonus pasažieru.

Aviokompānijas vadītājs Maikls O'Līrijs sagaida, ka lidojumu cenas līdz jūnijam būs zemākas, salīdzinot ar pirmspandēmijas līmeni, taču piebilst, ka, ņemot vērā aptuveni 50% šī brīža rezervāciju, tiek sagaidīts, ka cenas vasarā pieaugs par viencipara procentu.

"Šajā vasaras maksimuma periodā cenas būs augstākas, jo ir liels pieprasījums pēc lidojumiem uz Eiropas pludmalēm, un šis cenu pieaugums turpināsies," O'Līrijs norādījis BBC. Vienlaikus viņš vērtē, ka nākamziem cenas būs zemas, kaut pagaidām pāragri to teikt. Ir bažas par ekonomikas lejupslīdi, recesiju, bet vienlaikus recesijas laikā zemo izmaksu lidsabiedrībām klāsies labāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!