Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas lidsabiedrību grupa "Lufthansa Group" paziņojusi, ka tās peļņa pirms procentiem un nodokļiem (EBIT) trešajā ceturksnī ir četrkāršojusies, tādēļ uzņēmums ir paaugstinājis visa gada finanšu rezultātu prognozi.

Sākotnējās aplēses liecina, ka jūlijā-septembrī "Lufthansa Group" strādājusi ar apmēram 1,1 miljarda eiro EBIT pretstatā 251 miljonam eiro pirms gadam.

Ceturkšņa datos iekļauta kompānijas darbinieku streiku radītā ietekme apmēram 70 miljonu eiro vērtībā.

Jūlijā-septembrī grupas ieņēmumi gandrīz dubultojušies, sasniedzot 10,1 miljardu eiro salīdzinājumā ar 5,2 miljardiem eiro pirms gada.

Trešā ceturkšņa finanšu pārskatu "Lufthansa Group" plāno publicēt 27.oktobrī.

Balstoties uz pozitīvajām tendencēm trešajā ceturksnī, spēcīgo pieprasījumu pēc lidojumiem tuvāko mēnešu laikā un gaidām par jaunu kravu pārvadājumu atzara "Lufthansa Cargo" rezultāta rekordu, "Lufthansa Group" ir paaugstinājusi visa gada finanšu rezultātu prognozi.

Kompānija prognozē, ka gada peļņa pirms procentu un nodokļu nomaksas pārsniegs vienu miljardu eiro. Augustā uzņēmums lēsa, ka izlīdzinātā EBIT šogad pārsniegs 500 miljonus eiro.

"Lufthansa Group", kas ietver arī kompānijas "Eurowings", "Austrian", "Swiss" un "Brussels Airlines", 2020.gadā strādāja ar 6,7 miljardu eiro zaudējumiem un 2021.gadā tie sasniedza 2,2 miljardus eiro. Koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ šajā laikā bija slēgta liela daļa aviācijas sektora.

Vācijas Ekonomikas stabilizācijas fonds septembrī par 1,07 miljardiem eiro pārdeva pēdējās tam piederošās nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" akcijas, līdz ar to valsts vairs nav šīs aviokompānijas akcionāre.

Nedaudz mazāk par 10% akciju tika pārdotas starptautiskajiem investoriem. 2020.gada jūnijā, kad koronavīrusa pandēmijas noteikto ierobežojumu dēļ "Lufthansa" draudēja bankrots, valsts šīs akcijas iegādājās par 306 miljoniem eiro.

Tolaik Ekonomikas stabilizācijas fonds iegādājās pavisam 20% "Lufthansa" akciju, kā arī konvertējamās obligācijas, kas deva iespēju iegūt vēl 5% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!