Foto: AFI

Pēdējo gadu pieredze rāda, ka ārzemju elektroenerģijas uzņēmumi nav ieinteresēti Latvijā, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja AS "Olainfarm" padomes priekšsēdētāja un bijusī ilggadējā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja Valentīna Andrējeva.

"Tirgus ir mazs, tarifu ziņā konkurences nav - tie ir vairāki iemesli. Latvija ir ļoti neliela valsts, turklāt maksātspējīgo lietotāju skaits turpina sarukt," skaidroja Andrējeva.

Viņa arī prognozēja, ka elektroenerģijas cenas pieaugs. Turklāt pamazām ienākošais brīvais tirgus nespēs cenas mazināt, drīzāk - padarīs elastīgākas.

"Tās vairs nebūs regulētas visam tirgum, un lietotāji varēs izvēlēties pievilcīgākus līgumus. Tas būtu ļoti pozitīvi. Bet problēma ir tā, ka patlaban ir tikai divi spēlētāji - "Latvenergo" un Igaunijas uzņēmums. Ja tirgū neparādīsies vēl kāds trešais vai ceturtais spēlētājs, par tarifu maiņu vispār nav iespējams runāt," atzina eksperte.

Kā ziņots, pašreizējo Latvijas iedzīvotāju siltuma parādu situāciju Andrējeva nodēvēja par katastrofālu, jo pēdējie rēķini lielai iedzīvotāju daļai ir nesamaksājami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!