Foto: Publicitātes foto

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes operatīvie dati, kopējais ārējās tirdzniecības apgrozījums faktiskajās cenās 2012.gada februārī bija 1 132.7 milj. latu – par 5.1% jeb 54.5 milj. latu vairāk nekā iepriekšējā mēnesī un par 19.8% jeb 187.3 milj. latu vairāk nekā 2011.gada februārī.

"Februārī ārējās tirdzniecības apgrozījums un preču eksports uzrādīja pieaugumu pēc krituma 3 mēnešu garumā. Vienlaikus pieaugot ari importam, tirdzniecības bilance nedaudz pasliktinājās, salīdzinot ar decembri un janvāri, taču kopumā tirdzniecības bilances deficīts gada pirmajos divos mēnešos bija nedaudz zemāks nekā vidēji pagājušā gada pēdējā ceturksnī. Savienojumā ar salīdzinoši labajiem mazumtirdzniecības apgrozījuma radītājiem gada pirmajos divos mēnešos tas ļauj domāt, ka neliels pieaugums ekonomikā kopumā būs arī šī gada pirmajā ceturksnī.

Vienlaikus otrajā ceturksnī sāksim pilnā apmērā izjust gada sākumā piedzīvotā cenu kāpuma efektu, kas varētu negatīvi ietekmēt pieprasījumu un ekonomikas izaugsmi. Ļoti iespējams, ka otrajā ceturksnī ekonomikā ceturkšņu griezumā būs neliels kritums. Gadā kopumā Nordea prognozē ekonomikas izaugsmi 2% apmērā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!