Foto: DELFI
Mazumtirdzniecības apgrozījums joprojām turpina pieaugt. 2012.gada augustā, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 10% (pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās).

Kopumā šī gada astoņos mēnešos mazumtirdzniecības apgrozījums ir par 10,3% lielāks nekā iepriekšējā gada astoņos mēnešos.

Atjaunojoties privātajam patēriņam, 2012.gada augustā, salīdzinot ar iepriekšējā gada augustu, mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums bija vērojams gandrīz visās galvenajās patēriņa grupās. Lielāko devumu mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugumā deva nepārtikas preču apgrozījuma pieaugums.

Mazumtirdzniecības apgrozījums
izmaiņas % pret iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi, salīdzināmās cenās, sezonāli neizlīdzināti dati

2012.gada augustā pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 2,8%, savukārt nepārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums bija par 13,4% (pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās) lielāks nekā pirms gada. Visstraujāk pieauga sporta preču un spēļu mazumtirdzniecības apjomi (par 69,2%), apģērbu un apavu mazumtirdzniecība (par 32,2%), mēbeļu un apgaismes iekārtu mazumtirdzniecības apjomi, kā arī mazumtirdzniecība interneta veikalos un pa pastu.

Auto degvielas mazumtirdzniecības apgrozījums, kas veido ¼ no visa nepārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījuma, gada laikā pieauga par 17%.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma samazinājums bija vērojams grāmatu, avīžu un kancelejas preču tirdzniecībā, audio un video ierakstu mazumtirdzniecībā, kā arī mazumtirdzniecībā stendos un tirgos.

Ekonomikas ministrija prognozē, ka pozitīva mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma tendence turpināsies līdz gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!