Foto: LETA
Ja Latvija referendumā vai kādā citā formā Eiropai pateiks: “Nē, mēs neiesim iekšā!”, durvis uz eiro mums aizvērsies, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

"Saprotiet, ko tas nozīmē - ar eirozonu ir tik slikti, ka pie atvērtām durvīm viena maza valsts neiet iekšā! Es neticu tādam scenārijam. Tā nebūs!

Ja Latvija negribēs, konverģences ziņojums būs negatīvs vai arī mums šīs durvis neatvērs," Zīle skaidroja "TV3" diskusijā "ES un mēs. Nauda."

Pēc Zīles domām, šādi Eiropas Savienība (ES) nodrošināšoties pret satricinājumu finanšu tirgos, ko varētu izraisīt Latvijas nevēlēšanās pievienoties eirozonai.

Diskusijas dalībnieku eiroparlamentāriešu Zīles un Ineses Vaideres (V) starpā diskusijā lielākās domstarpības bija par referendumu.

Zīle pārliecināts, ka tautai ir tiesības referendumā lemt par pievienošanos eiro, savukārt Vaidere uzskata, ka ar budžetu saistītus lēmumus referendumiem nodot nevajadzētu: "Par eiro ir jālemj speciālistiem, un tautai ir jāzina speciālistu viedoklis."

"TV3" ziņu projekts "ES un mēs" ēterā vērojams kopš novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!