Foto: LETA

Šogad attīstītāji realizēs mazākus projektus, nevis teritoriju apbūves, aģentūrai BNS prognozēja būvuzņēmuma "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

"Šogad "Merks" un citi attīstītāji realizēs mazākus projektus – atsevišķas būves, nevis teritoriju apbūves," sacīja Ozoliņš.

Viņš arī norādīja, ka teritoriju apbūves projektu realizācija sāksies labvēlīgākā ekonomiskajā situācijā. "Uzskatu, ka tādu teritoriju apbūves projektu realizācija kā Zaķusalas un Lucavsalas apbūve sāksies daudz labvēlīgākā valsts ekonomiskajā situācijā," atzina Ozoliņš.

"Merks" sadarbībā ar arhitektiem un pilsētplānotājiem ir izveidojis Zaķusalas attīstības koncepciju 12,6 hektāru platībā, savukārt Lucavsalā uzņēmums 3,7 hektāru lielā platībā plāno būvēt dzīvojamās un biroju ēkas.

Būvfirma "Merks" ir dibināta 1996.gadā. Tās pamatkapitāls ir 15 miljoni latu, un kompānija pieder Igaunijas uzņēmumam "Merko Ehitus". Pērn "Merks" strādāja ar 29,49 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 3,1% mazāk nekā 2010.gadā, un 3,629 miljonu latu zaudējumiem pretēji peļņai gadu iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!