Foto: DELFI
Strauji pieaugušās viedtālruņu popularitātes dēļ ir vairākas industrijas, kas pasaulē varētu iznīkt, prognozēja telekomunikāciju operatora "Tele 2" komercdirektors Jānis Sproģis.

Viņš norādīja, ka visā pasaulē, tostarp Latvijā, aizvadītā gada laikā strauji pieaugusi viedtālruņu popularitāte, un tā turpina palielināties.

Sproģis atzīmēja, ka iedzīvotāji izvēlas viedtālruņus, jo tie piedāvā daudz kvalitatīvu papildus funkciju, piemēram, kameras un mūzikas atskaņošanas iespējas. "Pasaulē ir pāris industrijas, kas var izmirt telefona dēļ. Piemēram, tā pati viedkameru tipa fotoaparātu industrija potenciāli var izmirt tādēļ, ka visi viedtālruņi ir ar labām kamerām," viņš teica, vienlaikus uzsverot, ka profesionālā fotokameru līnija viedtālruņu kameru dēļ gan neiznīks.

Tāpat viedtālruņu sniegto iespēju dēļ varētu iznīkt arī MP3 mūzikas atskaņotāju industrija, viņš prognozēja.

Sproģis norādīja, ka visattīstītākās valstis Eiropā jaunāko tehnoloģiju ziņā ir Skandināvijas valstis, kur viedtālruņus izmanto gandrīz visi mobilo tālruņu lietotāji, tomēr arī Latvija, lai arī tehnoloģiju izmantošanā no Skandināvijas atpaliek apmēram trīs gadus, ir priekšā daudzām citām Eiropas valstīm. Pēc viņa teiktā, Latvijā viedtālruņu lietotāju skaits nākamā gada vidū varētu sasniegt vienu miljonu lietotāju.

Latvijas "Tele 2" ietilpst Zviedrijas "Tele2" koncernā, kas darbojās desmit valstīs. Latvijā "Tele2" 2013.gada beigās bija 1,031 miljons klientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!