Amerikāņu tehnoloģiju gigants "Apple" šodien prezentējis divus jaunus viedtālruņa "iPhone" modeļus – "6" un "6 Plus". Pirmais ir "5S" modeļa tiešais pēctecis un tam ir 4,7 collu ekrāns, kamēr otrais ir ar vēl lielāku ekrānu – 5,5 collu.

"iPhone 6" ekrāna izšķirtspēja ir 1334 reiz 750 pikseļu (326 punktu collā), bet "iPhone 6 Plus" – 1920 reiz 1080 pikseļu (401 punkts collā). Abi viedtālruņi izmanto IPS tehnoloģijas paneli, un "Apple" šos ekrānus sauc par "Retina HD".

Neskatoties uz lielāku ekrānu, jaunie "iPhone" ir visplānākie šīs viedtālruņa līnijas vēsturē. "iPhone 6" ir 6,9 mm biezs, bet "iPhone 6 Plus" – 7,1 mm. Atgādinām, ka "iPhone 5S" biezums ir 7,6 mm.

Abi jaunie viedtālruņi aprīkoti ar jauno "A8" procesoru, kas, tāpat kā priekštecis "A7", ir 64 bitu un ir par 25 procentiem ātrdarbīgāks un par 50 procentiem energoefektīvāks. "Apple" sola, ka "iPhone 6" ar pilnu akumulatora uzlādi spēs 50 stundas atskaņot audio vai 11 stundas video, vai 11 stundas klejot globālajā tīmeklī.

Jaunie "iPhone" būs aprīkoti ar "802.11ac" standarta bezvadu interneta moduli, kas nodrošina trīskārt ātrāku datu pārraidi nekā "n" protokols. Tāpat viedtālrunim būs astoņu megapikseļu īSight" fotokamera ar jaunu sensoru, "True Tone" zibspuldze un objektīvs ar diafragmas atvērumu f/2.2. Tomēr attēla stabilizēšanas sistēma joprojām būs digitāla, nevis optiska. Optiskā stabilizācija būs pieejama tikai lielajam "iPhone 6 Plus" modelim.

Jaunais serviss "Apple Pay" ar NFC standarta datu apmaiņu ļaus veikalos norēķināties par pirkumiem, vienkārši ar viedtālruni pieskaroties pie speciālas ierīces veikalā.

Abi viedtālruņi būs ar jauno "iOS 8" operētājsistēmu, kas tika prezentēta jūnijā. Tāpat kā līdz šim, tie būs pieejami pelēkā, sudraba vai zeltītā tonī. Iebūvētā zibatmiņa – 16, 64 vai 128 gigabaiti.

Tirdzniecībā ASV un citos lielākajos pasaules tirgos jaunie "iPhone" nonāks 19. septembrī, bet līdz gada beigām – 115 pasaules valstīs. Savukārt "iOS 8" operētājsistēmu iepriekšējo paaudžu "iPhone" lietotāji varēs lejupielādēt 17. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!