Foto: DELFI
Nedēļas sākumā Barselonas izstāžu centrā durvis vēra gada nozīmīgākais mobilās pasaules notikums – "Mobile World Congress".

Izstādes ietvaros savas jaunās ierīces atrādījuši populārāko viedtālruņu ražotāji. Jaunumus demonstrējis "Samsung", LG, "Sony", "Microsoft", HTC, "Huawei", ZTE, "Lenovo", "Asus" un daudzi citi, taču kā jau vienmēr ar savu klātbūtni nepagodināja "Apple".

Piedāvājam iepazīties ar pamanāmākajiem Barselonas tehnoloģiju jaunumiem un kompāniju inovācijām.

'Samsung' paplašina viedtālruņu klāstu ar diviem 'Galaxy S6' modeļiem


Foto: DELFI

"Samsung Electronics" kongresa laikā laidis klajā uzņēmuma jaunākos viedtālruņus - "Galaxy S6", kas turpina "S" sērijas tālruņu tradīcijas, un "Galaxy S6 edge", kura ekrāns nolokās tālruņa sānu malās.

Pretēji līdzšinējiem "Galaxy" sērijas tālruņiem, jaunie "S6" veidoti no metāla korpusa, kas nodrošina augstāku tālruņa izturību. Tālruņu prezentācijas pasākumā netieši tika pieminēta jaunāko "iPhone" modeļu bēdīgi slavenā locīšanās, pret kuru "Galaxy" esot krietni izturīgāki.

Kā viena no būtiskākajām tālruņu īpašībām tiek uzsvērta tā ātrās uzlādes iespēja. Desmit minūšu laikā tālruni iespējams uzlādēt tik daudz, lai to varētu lietot vairākas stundas, savukārt 100% uzlādi "S6" spējot sasniegt divreiz ātrāk kā jau pieminētie "iPhone".

Latvijā jaunie "Galaxy S6" viedtālruņi būs pieejami no aprīļa vidus un to sākumcena ir 699 eiro, kas, attiecīgi, pieaug izvēloties lielākas ietilpības atmiņu.

HTC prezentē jaunāko 'Samsung' konkurentu – 'One M9'


Foto: DELFI

Jaunākās HTC ierīces galvenajai kamerai ir 20 megapikseļu izšķirtspēja. Telefonam iebūvēts 5 collu 1920 × 1080 ekrāns, 2 GHz astoņu kodolu "Snapdragon 810" 64-bitu procesors, trīs gigabaitu RAM, 32 GB iekšējā atmiņa un "Boom Sound" skaļrunis.

Kā vērtē "Forbes", jaunākais HTC galvenais tirgus konkurents būs "Samsung Galaxy S6". Jau ziņots, ka "Samsung" Barselonā plašākai sabiedrībai atklājis savu jaunāko "Galaxy" sērijas viedtālruni.

Jaunais viedtālrunis Baltijas tirgū pie mobilo sakaru operatoriem būs pieejams 2015. gada aprīlī viena toņa tēraudpelēkā, viena toņa zelta un īpašā divu toņu - sudraba un rožaini zeltītā - dizainā. Tālruņa aptuvenā cena būs 750 eiro.

Valkājamās viedierīces kļūst par nozares izteiktāko tendenci, norāda 'Huawei'


Foto: Publicitātes foto

Īstenojot vīziju par viedo pilsētu, auto savstarpēju savienojamību un lietu internetu, Ķīnas uzņēmums "Huawei mobilo" tehnoloģiju izstādē Barselonā prezentējis vairākas iekārtas, kas tehnoloģiju lietojumu paceļ jaunā pakāpē, piemēram, jaunākās paaudzes valkājamās viedierīces.

Barselonā prezentēta automašīnā lietojama bezvadu interneta iekārta "Huawei CarFi", lielekrāna viedtālrunis jeb "fabletu Huawei MediaPad X2" un valkājamās viedierīces "TalkBand N1" un "TalkBand B2".

"Huawei Consumer BG" izpilddirektors Ričards Ju skaidro, ka, attīstoties lielo datu un mākoņtehnoloģijām, kad lielam informācijas apjomam var piekļūt no jebkuras vietas pasaulē, par neizbēgamu ikdienu kļūstot valkājamās viedierīces. "Esam radījuši tehnoloģijas, kas sinhronizējamas un savienojamas ar citām viedierīcēm, lai sniegtu visaptverošus risinājumus un pieredzi, pielāgojoties lietotāja individuālajām vajadzībām. Valkājamās ierīces kļūst par nozares izteiktāko tendenci, un, veiksmīgi savienojot "Huawei" tehnoloģijas un inovācijas, esam apņēmušies kļūt par šīs nozares līderi," uzsver Ju.

'Microsoft' prezentējis divus jaunus 'Lumia' - 640 un 640 XL ar 4G atbalstu


Foto: DELFI

"Microsoft Lumia 640" aprīkota ar "Windows Phone 8.1" operētājsistēmu ar "Lumia Denim" atjauninājumu, ko būs iespējams atjaunināt ar "Microsoft 10" operētājsistēmu, tiklīdz tā parādīsies tirgū. Ierīcei ir 1.2GHz "Snapdragon" četrkodolu procesors, kas nodrošinās ātru un stabilu viedtālruņa darbību gan lietojot aplikācijas, gan sērfojot internetā. Jaunā "Lumia 640" ir 8 Gb iebūvētā atmiņa, bet, ievietojot microSD atmiņas karti to var palielināt līdz 128 Gb. Papildus ir nodrošināti arī bezmaksas 30 Gb datu uzglabāšanai "OneDrive" mākoņkrātuvē.

Viedtālrunis  aprīkots ar 8 megapikseļu kameru ar LED zibspuldzi, kā arī platleņķa priekšējo kameru, ar kuras palīdzību būs iespējams veikt augstas izšķirtspējas "Skype" zvanus.

Savukārt  "Microsoft Lumia 640 XL" aprīkota ar 13 megapikseļu kameru ar ZEISS optiku un Full HD 5 megapikseļu platleņķa priekšējo kameru, kas ļaus uzņemt kvalitatīvas pašbildes, un video, vai veikt Skype zvanus kopā ar visu ģimeni. Ikdienas Skype zvanus, uzņemto video aplūkošanu un plašo lietotņu klāsta izmantošanu īpaši patīkamu padarīs tālruņa 5,7 collu lielais, saulē gaismā viegli lasāmais ekrāns, ko no skrāpējumiem pasargā "Corning Gorilla Glass 3"  ekrāna stikliņš.

Pēc patlaban pieejamās informācijas, "Microsoft Lumia 640" un "Microsoft Lumia 640 XL" būs pieejami melnā, baltā, zilā un oranžā krāsā. "Microsoft Lumia 640" Latvijā būs pieejams aprīlī un tā aptuvenā mazumtirdzniecības cena Latvijā būs 200 eiro. "Microsoft Lumia 640 XL" Latvijā būs pieejams nedaudz vēlāk un tā aptuvenā mazumtirdzniecības cena būs 260 eiro. Abas ierīces būs nopērkamas mobilo tālruņu tirdzniecības vietās.

'LG Urbane' viedpulksteņi iegūst 9 apbalvojumus


Foto: DELFI

Viedpulksteņu segmentā gan "LG Watch Urbane", gan "LG Watch Urbane LTE" vairāki prominenti tehnoloģiju mediji nodēvējuši par šī gada izstādes labākajiem viedpulksteņiem. "LG Watch Urbane" kā labāko izraudzījušies "Android Authority", "Android Central", "PC Pro" un "Ubergizmo", iespējams, pateicoties tā klasiskajam dizainam. Pirmais LTE viedpulkstenis "LG Watch Urbane LTE" saņēmis atzinību no "Android Central", "AndroidPIT", "Digital Trends", "Expert Reviews" un "TechnoBuffalo". Citi apbalvojumu saņēmēji tam izteikuši atzinību kā pirmajam viedpulkstenim, kas piedāvā uz NFC bāzētu maksājumu sistēmu.

"Mēs esam pagodināti, ka tik daudz ekspertu novērtējuši mūsu pūliņus, kas ieguldīti "LG G3" un "Urbane" viedpulksteņu radīšanā," norāda "LG Electronics Mobile Communications Co." prezidents un vadītājs Juno Čo.


Fotoreportāža: interesantākais un aktuālākais MWC izstādē


Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!