Kompānija "Apple" savus "iPhone 6" viedtālruņus piedāvā ar iebūvēto atmiņu, kas mazākajā ietilpībā ir 16 gigabaitu. Daudziem tas ir par mazu, īpaši ņemot vērā, ka visiem konkurentiem mazākais iebūvētas atmiņa apjoms ir 32 GB. Tāpat jāņem vērā, ka "iPhone" gadījumā nākamais ietilpības līmenis – 64 GB – maksā par vismaz 100 eiro dārgāk, tādēļ gaišie prāti meklē apvedceļus. Tādus ir atraduši ķīnieši, kuri pamanījušies "iPhone" iebūvēto 16 GB atmiņu aizstāt ar 128 GB moduli.

Neskaitot paša atmiņas moduļa nomaiņu, ķīnieši pamanījušies tā programmnodrošinājumu klonēt tā, ka "Apple" diagnostikā tas uzrādās ar tādu pašu sērijas numuru kā pirms pārmaiņām. Tādējādi atmiņas moduļa maiņa iespējama ierīcēm, kuras jau ir autentificētas "Apple" serveros.

Pagaidām ķīniešu izstrādātā metode darbojas ar "iPhone 6" viedtālruņa modeli. Pēc interneta izdevuma "SlashGear" informācijas, šāds pakalpojums ir visai populārs Ķīnā. Neskatoties uz to, ka tiek zaudēta produkta garantija, ir neviens vien interesents, kurš ir gatavs maksāt ar 92 ASV dolārus (86 eiro) par šādu pārbūvi, lai rezultātā iegūtu 128 GB atmiņu savā "iPhone 6".

Kā uzskata nozares eksperti, "Apple" turpmākajos produktos ieviesīs izmaiņas, kas liegs tamlīdzīgu pārbūvi.

Atgādinām, ka "iPhone" ir vienīgais viedtālrunis ar augstu sākuma cenu un mazu iebūvētās atmiņas lielumu salīdzinājumā ar konkurējošiem produktiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!