Video rullīšu automātiskās atskaņošanas ēra sociālajos tīmekļos jau sen pienākusi, bet vismaz pagaidām tā nav obligāta. Lai arī šī funkcija ir aktivizēta pēc noklusējuma, daudzi nemaz nezina, ka "Facebook" ziņu lentā šo iespēju var atslēgt.

Ja jums patīk, ka video sižetu atskaņošana notiek automātiski – neko nemainiet! Bet, ja jūs tas kaitina un ir žēl iztērētos mobilos datus, tad esiet gatavi veikt izmaiņas "Facebook" iestatījumos.

Apmeklējot "Facebook" no datora, dodieties uz iestatījumu sadaļu un tur atrodiet video nodalījumu, bet tajā – "Auto-playing Videos" atzīmi. Pēc noklusējuma tā ir aktivizēta, bet noklikšķinot ar peli uz izvēlni, to ir iespējams atslēgt.

Savukārt "Facebook" mobilajā versijā šī funkcija ir atslēdzama sadaļā "Videos and Photos" un ļauj ne tikai atslēgt automātisko video atskaņošanu, bet arī ierobežot šīs funkcijas aktivizāciju viedtālrunī un planšetdatorā tikai tad, ja tobrīd izmantojat "Wi-Fi" interneta pieslēgumu (nevis mobilos datus).

Ņemiet vērā, ka vairumu funkciju "Facebook" tīmeklī var atslēgt – pietiek tikai cītīgāk "parakāties" iestatījumu sadaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!