Latvijā redzami vien 13,2% no ASV pieejamā video straumēšanas servisa "Netflix" satura, Igaunijā - 12,52%, bet Lietuvā - 51,1%, liecina portālā "finder.com" publicētie dati.

Atsaucoties uz "finder.com" datiem, sašutums par nevienlīdzīgi pieejamo saturu "Netflix" pausts Austrālijā, Dienvidāfrikā, Singapūrā un daudzviet citur, tikmēr kompānija skaidro, ka saturs pieejams vien daļēji tāpēc, ka daudzos gadījumos tiesības izrādīt filmas un seriālus jau iepriekš ir pārdotas vietējām vai reģionālām televīzijām, kā arī satura piegādātājiem.

Pēc "finder.com" publicētajiem datiem, ASV "Netflix" servisā pieejami 5750 dažādi seriāli un filmas, tikmēr Latvijā šis skaits ir 761 jeb 13,2 % no tā, kas pieejams Amerikā. "Netflix" sola izstrādāt stratēģiju, kas ļautu visos reģionos piekļūt vienādam saturam, taču pagaidām neprecizē, kad tas varētu notikt.

Kompānija arī atzīmē, ka katru mēnesi saturs tiek atjaunināts, tāpēc, pat ja saturs ir ierobežots, tas tāpat katru mēnesi tiek papildināts ar jauniem seriāliem un filmām. Tiesa gan, vienlaikus ik mēnesi tiek izdzēsta daļa no jau esošā piedāvājuma.

Jau ziņots, ka lietotāji vēl pirms "Netflix" ienākšanas Latvijā un citās valstīs lietoja servisa pakalpojumus, izmantojot VPN sistēmu un pieslēdzoties, piemēram, ASV satura piedāvājumam. Šāda scenārija gadījumā aizvien tiek maksāts par pakalpojuma iegādi.

Tagad gan "Netflix" paziņojis, ka ierobežos saturu tiem lietotājiem, kas izmanto virtuālo privāto tīklu (VPN). Šāds lēmums pieņemts pēc sarunām ar seriālu un filmu autortiesību īpašniekiem.

Vēstīts, ka "Netflix" no 6. janvāra ir pieejams arī Latvijā un vēl 129 valstīs, kur kompānijas pakalpojumi iepriekš nebija pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!