Foto: Shutterstock
Iegādājoties vai kā citādi sadarbojoties ar interneta un kabeļtelevīzijas operatoru "Baltcom", mobilo sakaru operators "Bite" var daudz vienkāršāk un ātrāk ienākt televīzijas biznesā, komentējot "Bites" jauno īpašnieku investīcijas "Baltcom", sacīja telekomunikāciju eksperts Juris Kaža.

Kā norāda Kaža, notiekošais turpina konverģences procesu telekomunikācijās. "Ja paskatāmies, ko dara abi pārējie mobilo sakaru operatori, tiem abiem ir izveidota kaut kāda televīzijas platforma, un, iespējams, "Bite" negrib atpalikt," sacīja eksperts. "Ar "Baltcom" palīdzību viņi dabūs visu komplektu - gan TV, gan fiksēto internetu, pie tam, tas notiks daudz vienkāršāk un ātrāk, jo "Baltcom" jau ir saslēgti visi satura līgumi, ir dekoderi un citas lietas, kuru sakārtošana prasa lielus laika un finanšu resursus."

"Ja "Bite" pabeigs darījumu ar "Baltcom", tad viņiem ceļš uz tirgu, kad var likt galdā gatavu produktu saviem klientiem, būs daudz īsāks nekā tas, kas ejams LMT un "Tele2"," piebilda Kaža.

Kā ziņots, mobilo telekomunikāciju operatora "Bite" jaunais īpašnieks - ASV investīciju kompānija "Providence Equity Partners" ("Providence") - investējis līdzekļus arī citā Latvijas telekomunikāciju uzņēmumā - interneta un kabeļtelevīzijas operatorā "Baltcom".

Pēc vairāku piedāvājumu izskatīšanas "Baltcom" ir izvēlējies privātā kapitāla investīciju fonda "Providence" piedāvāto mezanīna finansējumu, lai palielinātu investīcijas uzņēmuma tālākajā attīstībā, informēja "Baltcom" pārstāvji.

Līdzšinējie "Baltcom" investori - kompānijas "Ardian" un "Resource Partners" - paliek "Baltcom" vairākuma akcionāri, informē uzņēmums.

Juridiski "Baltcom" pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajai kompānijai "Rpax One S.A.". Jūnija sākumā "Rpax One S.A." akcionāri palielināja pamatkapitālu par 50 000 eiro līdz 174 940 eiro un jaunemitētās akcijas, kas veido 28,5% kapitāla, nolemts pārdot Latvijas uzņēmumam "Bite Latvija" par 3,5 miljoniem eiro, liecina akcionāru ārkārtas sapulces protokols.

Kopējā darījuma summa šobrīd netiek izpausta.

Iepriekš ziņots, ka "Providence" pērn nopirka Latvijā un Lietuvā strādājošo mobilo sakaru operatoru "Bite". Savukārt šogad "Providence" no Zviedrijas investīciju kompānijas "East Capital Explorer" pirks Igaunijas lielākā kabeļtelevīzijas operatora un platjoslas interneta pakalpojumu sniedzēja "Starman" akciju kontrolpaketi. Igaunijas kompānijai jau pieder arī Lietuvas otrs lielākais interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzējs "Cgates".

Latvijas lielākā interneta un televīzijas pakalpojumu operatora "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis jau iepriekš atzina, ka līdz ar "Starman" pārdošanu "Bites" jaunajam īpašniekam tiek radīti priekšnosacījumi spēcīga Baltijas līmeņa telekomunikāciju spēlētāja izveidei. "Aktīvu iegāde Latvijā un visu šo biznesu konsolidācija varēt būt loģisks nākamais solis," atzina Gulbis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!