Foto: Shutterstock
Lai pasargātos no ļaundariem, gandrīz puse jeb 49% no tīmekļa lietotājiem falsificē savus datus tiešsaistē, liecina drošības kompānijas "RSA" pasūtītā pētījuma dati.

Pētījumā noskaidrots, ka 49% tīmekļa lietotāju nevēlas atklāt par sevi pilnīgi visu viņiem prasīto privāto informāciju dažādās sociālajās platformās, bankās un citos uzņēmumos, jo netic, ka pie tās nevar piekļūt hakeri un citi krāpnieki.

Pētījuma eksperti skaidro, ka mūsdienās hakeru uzbrukumi uzņēmumiem ir visai bieža parādība, tāpēc pētījuma iegūtie dati nav nekas neparasts.

Cilvēki atzina, ka visbiežāk norāda nepareizu tālruņa numuru (27%), dzimšanas dienas datumu (17%), e-pasta adresi (16%), mājas adresi (15%), vārdu (14%) un vecumu (14%), skaidro pētījuma eksperti.

90% tīmekļa lietotāju atzinās bailēs par iespēju savus datus pazaudēt. 63% respondentu atklāja, ka vispirms vainotu nevis hakeri, bet kompāniju, ja viņu dati noplūstu.

Telekomunikāciju kompānija "TalkTalk" 2015. gadā pēc hakeru uzbrukuma saņēma apsūdzību par klientu datu noplūdi un tika pie 400 000 dolāru soda, atgādina "Sky News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!