Foto: LETA

Mobilo sakaru operators "Latvijas mobilais telefons" (LMT), sekojot nozares tendencēm, plāno palielināt eksporta īpatsvaru apgrozījumā līdz 30%, otrdien žurnālistiem sacīja LMT prezidents Juris Binde.

Viņš norādīja, ka līdz ar mobilā interneta straujo izplatību un 5G tehnoloģiju ieviešanu telekomunikāciju nozare piedzīvo nozīmīgas pārmaiņas, un šis ir brīdis, kuru, gudri izmantojot, var attīstīt kompetenci un gūt papildu ienākumus mobilo tehnoloģiju jomā no eksporta tirgiem.

"Visi vajadzīgie priekšnoteikumi mums jau ir - gan viens no pasaulē efektīvākajiem tīkliem, gan zinoši speciālisti, kas ik dienas rada inovatīvas idejas un, sadarbojoties ar partneriem, atrod veidus to realizācijai," atzīmēja Binde.

Viņš piebilda, ka elektronisko sakaru joma mainīsies, īpaši mobilo sakaru joma. Taču, lai mobilo sakaru operatori kļūtu par mobilitātes visaptverošās saziņas nodrošinātāju, nākotnē galvenais uzsvars jāliek uz 5G tehnoloģiju attīstību.

Savukārt LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis atzīmēja, ka potenciālo klientu uzrunāšanai ārvalstīs un eksporta tirgu paplašināšanai kompānija otro gadu piedalīsies pasaulē vadošajā mobilo tehnoloģiju izstādē "Mobile World Congerss" Spānijā, Barselonā.

Pēc Pūķa teiktā, minētajā pasākumā LMT iepazīstinās ar tehnoloģiju inovācijām četros virzienos: produkti citiem operatoriem, kurā interesentiem piedāvās zvanu centrāles risinājumus mobilajā tīklā un viedtelevīziju, digitālo ceļu un savienoto auto tehnoloģijās, intelektuālā transporta platformu, viedo gājēju pāreju un 5G digitalizēto ceļu infrastruktūru. Vienlaikus lietu interneta kategorijā LMT iepazīstinās ar sensoriem un vārtejām, bet dronu kategorijā ar droniem, kurus var izmantot glābšanas darbiem un satiksmes pārvaldībai.

"Mobile World Congerss" šogad notiks no 25. līdz 28.februārim. Kongress ik gadu pulcē vairāk nekā 110 000 apmeklētāju, dalībnieku un lektoru. Izstādē ierīču ražotāji, pakalpojumu sniedzēji un izstrādātāji prezentē jaunākos sasniegumus.

2018. gadā LMT strādāja ar 216 miljonu eiro konsolidētu apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet grupas peļņa sasniedza 29 miljonus eiro. Tostarp kompānijas EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas, palielinājās par trim miljoniem un sasniedza 66 miljonus eiro.

LMT reģistrēts 1992. gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Lattelecom" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!