Foto: DELFI
Nedēļa sākusies ar tehnoloģiju nozarē skaļiem jaunumiem – turpinoties ASV un Ķīnas tirdzniecības strīdiem, "Google" paziņojusi par aiziešanu no "Huawei" telefoniem, planšetēm un citām viedierīcēm. Portāls "Delfi" skaidro, ko tas nozīmē šīs kompānijas ierīču īpašniekiem Latvijā, kā arī, kā tas varētu mainīt Ķīnas tehnoloģiju kompānijas turpmāko darbību.

"Google" paziņojums nozīmē, ka tūlītēji tiek pārtraukti visi esošie biznesa darījumi ar Ķīnas kompāniju. Uzņēmums skaidro, ka šādu soli spēris, pakļaujoties ASV valdības norādījumiem: "Mēs garantējam, ka, kamēr mēs pildām ASV valdības nosacījumus, tādi servisi kā "Google Play" un drošības risinājums "Google Play Protect" jūsu esošajās ierīcēs turpinās darboties".

Kā intervijā portālam "Delfi" skaidroja internetveikala "Xnet.lv" līdzīpašnieks Mārtiņš Švāns, šobrīd aizvien ir visai daudz neskaidrību, bet, visticamāk, lielākās izmaiņas sagaida tos, kuri tikai vēl tīko tikt pie jaunākajiem "Huawei" ierīču modeļiem, kas tirgū vēl nemaz nav nonākuši.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!