Foto: EA Sports/NHL 20
Sporta videospēļu milzis "EA Sports" 19. jūnijā Lasvegasā notiekošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) noslēguma pasākumā sniedza plašāku informāciju par gaidāmo hokeja spēli "NHL 20", par kuras reklāmas seju šogad izvēlēts Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Ostons Metjūzs.

PS4 un "Xbox" platformās spēle būs pieejama šī gada 13. septembrī.

Sporta spēļu ražotāji ik gadu saskaras ar grūtībām, kā izveidot jaunu produktu, kas atšķirtos pietiekami daudz no iepriekšējā gada modeļa, lai auditorija būtu gatava maksāt visai lielo summu, ap 70 eiro, atjaunotās versijas iegādei. Tādējādi "NHL 18" tika smagi kritizēts, faniem uzsverot, ka tas ļoti niecīgi atšķiras no "NHL 17", bet "NHL 19" saņēma uzslavas par ievērojamiem vizuālās grafikas un spēlēšanas pieredzes uzlabojumiem.

Ražotājs norāda, ka metienu izdarīšanas funkcija sagaidījusi vienu no galvenajām pārmaiņām. Tikšot ievērojami palielināts veidu skaits, kā dažādos unikālos paņēmienos spēlētāji spēs gūt vārtus. Izmaiņas sagaida arī spēles vizuālo un audio identitāti. Spēles rezultāta tablo turpmāk atradīsies nevis ekrāna augšā, bet apakšā. Tādējādi, kā norāda "EA Sports", spēles laukums šķitīs tīrāks un plašāks. Pēc katriem gūtajiem vārdiem uz īsu brīdi tiks parādīta arī vārtus guvušā spēlētāja statistika speciālā dizaina kartītē.

No dalības leģendārajā spēlē atvadās ilggadējie tās komentētāji Edijs Olčeks un Maiks Emeriks. Viņu lomas turpmāk ieņems "Sportsnet radio" raidījumu vadītājs Džeimss Sibuļskis un NHL apskatnieks Rejs Feraro.

Kā norāda portāls "cgmagonline", tad šogad "EA Sports" izteikti centies uzlabot trīs segmentus: pirmkārt, animācijas kvalitāti, kas vēl vairāk pietuvināta spēles sajūtu realitātei (RPM). Otrkārt, tehnisko aspektu, lai uzlabotu piespēļu un individuālās ripas kontroles mehānismu, kā arī vārtsargu kustības, un, treškārt, jau iepriekš minētos metienu izdarīšanas momentus, kas kļūšot unikālāki. Tostarp piedāvājumā atradīsies arī "signature shots", kas būs pieejami konkrētām NHL zvaigznēm. Piemēram, Pernelam Karlam Subanam arī spēlē būs pieejams viņa labi zināmais metiens, kas tiek izdarīts, atvēzējot nūju teju neiedomājamā augstumā.

Viens no šādiem uzlabojumiem nodrošinās, ka spēlētājs, saņemot piespēli, turpmāk vairs automātiski nesamazinās ātrumu, tādējādi apgrūtinot aizsargu dzīvi. Tāpat "EA Sports" veicis uzlabojumus "NHL Threes" režīmam, piedāvājot to spēlēt tiešsaistē izslēgšanas formāta turnīrā "Eliminator". Šāda iespēja tiks arīdzan piedāvāta, ļaujot spēlēt viens pret vienu formātā. Šajos turnīros vienā izslēgšanas spēļu zarā vienlaicīgi varēs piedalīties 81 spēlētājs.

Vairāk par uzlabojumiem iespējams lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!