Foto: DELFI

Tradicionālās IFA tehnoloģiju izstādes ietvaros Ķīnas "Huawei", kas pašas kompānijas ieskatā kļuvis par upuri lielvalstu politikas kaujā, prezentēja vairākus interesantus jaunumus, tostarp vēlreiz pieteica jau kopš pavasara pazīstamo P30 tālruņu sēriju. Oficiāli gan tas netika atzīts, taču, visticamāk, tas ir veids, kā atjaunot pircēju interesi, paralēli nepārkāpjot striktos sadarbības aizliegumus.

Šī gada maijā ASV noteica aizliegumu valsts kompānijām sadarboties ar "Huawei", aizlieguma spēkā stāšanās gan vispirms tika atlikta par trim mēnešiem, bet augusta beigās tā tika atlikta vēl par trim mēnešiem. Bet, ņemot vērā, ka tālruņi ir jāsertificē "Google" pakalpojumu izmantošanai uz diviem gadiem, bet tirdzniecības aizlieguma nākotne arvien nav skaidra, jaunu modeļu izstrāde jau šobrīd faktiski ir ierobežota.

"Jaunie" P30 un P30 Pro viedtālruņi tomēr tikuši pie kādas reālas atšķirības – tiem ir jaunas krāsiņas un noformējums. Tālruņu aizmugure vairs nav viendabīga, bet ar daļēji matētu un daļēji spīdīgu pārklājumu. Parasti tas nebūtu ziņas vērts fakts, bet, ņemot vērā ģeopolitisko jezgu, šis ir interesants veids, kā ķīnieši pasaulei atgādina par savu attapību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!