Foto: Publicitātes attēli

Turpmāk svarīga informācija lauksaimniekam, mežsaimniekiem un zivsaimniekiem būs pieejama tālrunī, jo Lauku atbalsta dienests (LAD) ir sagatavojis ērtu rīku – mobilo lietotni. Aplikāciju var izmantot visi tie dienesta klienti, kuri izmanto Elektronisko pieteikšanās sistēmu, portālu "Delfi" informēja LAD.

Lietotne ir pieejama gan "Android" gan iOS viedierīcēm bez maksas.

Lietotne nodrošina ātrāku un vienkāršāku komunikācija starp dienestu un tā klientiem. Rezultātā lauksaimnieki informāciju saņem ātrāk, spēj ātrāk reaģēt dažādās problēmsituācijās un par to informēt dienestu.

Klientiem būs iespēja apskatīt, piemēram, svarīgāko notikumu kalendāru, saņemtos maksājumus, pieejamās bezakcīzes dīzeļdegvielas apjomu, saņemtās vēstules no LAD, informāciju par gaidāmajām kontrolēm saimniecības un to rezultātiem, kā arī ērti nofotografēt laukus, īstenoto investīciju projektu rezultātus un atsūtīt informāciju dienestam.

Lauku atbalsta dienests vēlas nodrošināt pēc iespējas vienkāršāku un ērtāku visu pakalpojumu un informācijas pieejamību, tāpēc lietotne lauksaimniekiem ir mērķtiecīgs nākamais solis mūsdienīgo rīku ieviešanā dienestā.

Turpmākajā laikā lietotne tikšot papildināta ar citām jaunām funkcionalitātēm. Piemēram, būs informāciju par citu zemkopības resora iestāžu veiktajām pārbaudēm saimniecībā, skaidro dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!