Foto: Publicitātes attēli
Ķīnas ierīču ražotājs "Xiaomi" laidis klajā savu jaunāko viedtālruni "CC9 Pro", kurā galvenais akcents likts uz fotokamerām. Šim tālrunim ir sešas dažādas kameras sākot ar makro un beidzot ar pieckāršu teleobjektīvu. Pagaidām šis tālrunis paredzēts Ķīnas tirgum, taču līdzīgi modeļi iespējams nonāks arī citur pasaulē.

Galvenokārt uzmanību piesaista tālruņa galvenā fotokamera, kas aprīkota ar 108 megapikseļu matricu. To "Xiaomi" izstrādājis kopā ar "Samsung". Nešaubīgi šo moduli ieraudzīsim vēl vairākos tālruņu modeļos, iespējams, arī "Samsung" viedtālruņos.

"CC9 Pro" ir piecas kameras aizmugurē un viena priekšā. Pašportretiem paredzēta 32 MP kamera, savukārt aizmugurē atrodamas šādas - 108 MP galvenā platlenķa kamera, 20 MP superplatlenķa kamera ar 117 grādu skatu leņķi, 12 MP divkāršā telefoto kamera, 5 MP pieckāršā telefoto kamera un 2 MP makro kamera, kas ļauj fokusēties vien 2 centimetru attālumā.

Galvenās kameras augstā izšķirtspēja tomēr nebūs tiešā veidā pieejama lietotājiem. Uzņemtos 108 megapikseļu attēlus tālrunis saglabās kā 27 megapikseļu attēlus. Šāda "izšķirtspējas saspiešana" ir bieža prakse tālruņu fotokamerās. Augstās izšķirtspējas matrica spēj uztvert plašāku gaismas diapazonu, taču, lai mazinātu neizbēgamos trokšņus (un faila izmēru), attēls tiek saspiests mazāks.

Ķīnas tirgū tālrunis ir pieejams par aptuveni 400 ASV dolāriem. Tam ir 6 GB operatīvā atmiņa un 128 GB diska vieta, 6.47 collu displejs, 5260mAh akumulators un "Snapdragon 730G" procesors.

Savdabīgam salīdzinājumam, lūk fotokameras ar līdzīgi augstu izšķirtspēju - "PhaseOne" ar 150 MP matricu un 50 000 dolāru cenu, "Fujifilm GFX" ar 102 MP un 10 000 dolāru cenu, "Hasselblad" ar 100 MP par 33 tūkstoš dolāriem. Protams, pikseļi nav salīdzināmi un telefona kamera nevar aizstāt fotokameru, tomēr interesanti redzēt strauju attīstību viedtālruņu tehnoloģijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!