Foto: Publicitātes attēli
Kalifornijā bāzētais jaunuzņēmums "Joby Aviation" sadarbībā ar "SK Telecom" plānojis Dienvidkorejā sākt piedāvāt gaisa taksometru pakalpojumus, raksta "Techcrunch".

Lai nodrošinātu labāku sauszemes un gaisa ceļojumu integrāciju, gaisa taksometru pakalpojums izmantos platformu "T Map Mobility", kas nodrošina uz abonementiem balstītu mobilitātes pakalpojumu, piedāvājot automašīnu nomu, autostāvvietas, izbraucienu un citus ar transportēšanu saistītus pakalpojumus, tostarp, UT kopbraukšanas pakalpojumu, ko piedāvā "T Map" un "Uber" kopuzņēmums, kas dibināts pērn.

"Joby" un "Uber" sadarbība sākās 2019. gadā, kad uzņēmumi apvienoja spēkus, lai attīstītu "Uber" plānus uzsākt gaisa taksometru pakalpojumus.

"SKT" un "Joby" patlaban meklē iespēju sertifikācijai Dienvidkorejā, un saskaņā ar "SKT" pārstāvja teikto, uzņēmumam vēl nav plānu, kur un kad plānots uzsākt gaisa taksometru pakalpojumus.

Tomēr uzņēmumu izplatītajā paziņojumā pausts atbalsts Dienvidkorejas ministrijas iniciatīvai, kura nosaka mērķi līdz 2025. gadam komercializēt atsevišķus gaisa pakalpojumus ar mērķi samazināt sastrēgumus lielajās pilsētās. Plāns ir veidot vienu vai divus maršrutus Seulas metropoles zonā un līdz desmitgades beigām izvietot līdz pat 10 gaisa taksometru termināļiem, kas būtu savienoti ar pārējo transporta sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!