Foto: Publicitātes foto

Augsto tehnoloģiju uzņēmuma AS "HansaMatrix" akcionāri pārvēlējuši uzņēmuma padomi, Ingrīdas Blūmas vietā padomē ievēlot Aleksi Orlovu, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Akcionāru sapulcē otrdien, 31.maijā, akcionāri nolēma atcelt no amata līdzšinējos padomes locekļus Blūmu, Andersu Lenartu Borgu, Dagni Dreimani, Normundu Igolnieku un Baibu Andu Rubesu.

Savukārt uz jaunu pilnvaru termiņu padomē nolemts iecelt Borgu, Dreimani, Igolnieku, Orlovu un Rubesu.

Neatkarīgie padomes locekļi ir Borgs, Orlovs un Rubesa.

Tāpat akcionāri nolēma apstiprināt padomes priekšsēdētāja atalgojumu 2200 eiro bruto mēnesī, padomes loceklim ar pieredzi elektronikas nozarē 2100 eiro bruto mēnesī, bet padomes loceklim 1000 eiro bruto mēnesī. Padomes locekļu atalgojums var tikt izmaksāts kā pašnodarbinātajai personai vai arī ar padomes locekli saistītam uzņēmumam.

Orlovs ieguvis augstāko izglītību biznesa vadībā Rīgas Biznesa skolā, kā arī augstāko izglītību Latvijas Universitātē. Orlovs vairāk nekā 15 gadus strādājis vadošos amatos un šobrīd ir finanšu direktors augsto tehnoloģiju uzņēmumā "Sonarworks". Pirms tam strādājis "Visma Enterprise Latvia", "Rīgas tirdzniecības ostā", "ITHAL Group", "SAF tehnika" un "Delfi", ieņemot vadītāja un finanšu vadītāja amatus.

Tāpat akcionāri nolēma apstiprināt "HansaMatrix" konsolidēto un mātessabiedrības gada finanšu pārskatu par 2021.gadu.

Jau vēstīts, ka "HansaMatrix" koncerna apgrozījums 2022.gada pirmajā ceturksnī bija 6,03 miljoni eiro, palielinoties par 3% salīdzinājumā ar 2021.gada pirmo ceturksni, bet koncerns strādāja ar zaudējumiem 45 969 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

"HansaMatrix" lielākie akcionāri, pēc kompānijas publiskotās informācijas, ir Ilmāram Osmanim piederošais uzņēmums "Macro Rīga" (30,57%), investīciju fondi "ZGI-4 AIF" (15,06%), "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (9,95%) un "FlyCap Investment Fund I AIF" (8,89%), kā arī "CBL Asset Management" pārvaldītie fondi (6,56%), "Swedbank Investeerimisfondid" pārvaldītie fondi (5,41%) un "Swedbank ieguldījumu pārvaldes sabiedrības" pārvaldītie fondi (5,1%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!