Foto: Publicitātes foto

Korejas tehnoloģiju ražotājs "LG" nule kā paziņojis, ka jaunākajos televīzijas iekārtu modeļos būs pieejama NFT tirdzniecības un izrādīšanas iespēja, ziņo "Coindesk".

Korejā bāzētais “LG” nule kā ir izveidojis digitālās mākslas tidzniecības servisu ar nosaukumu “LG Art Lab”. Televizoru īpašnieki, kuru komplekti ir atjaunināti uz “LG” jaunāko programmatūru, varēs pirkt, pārdot un demonstrēt NFT no saviem ekrāniem. Jaunā platforma, kas tagad pieejama Amerikas Savienotajās Valstīs uzņēmuma ražotājos televizoros ar webOS 5.0 vai jaunāku versiju un kurai iespējams piekļūt no Home ekrāna.

Jāmin gan, ka šis serviss būs balstīts uz nepopulārās “Hedera” blokķēdes tehnoloģijas. Saskaņā ar pēdējo trīsdesmit dienu datiem, Hedera NFT tirgus “Hash Axis" tirdzniecības apjoms ir mērāms tikai 36 tūkstošu dolāru apjomā, kas ir nieks salīdzinot ar “Ethereum” 330 miljonu dolāru tirdzniecības apjomu platformā “OpenSea”.

Lēmums pieņemts, visticamāk, lai veicinātu šīs blokķēdes popularitāti, jo “LG” ir bijis Hedera valdes padomē kopš 2020. gada. "LG" pārstāvji Latvijā skaidro, ka "Hedera" tīkla izmantošana padara pirkšanu un pārdošanu vienkāršāku, nodrošinot ekrānā redzamus QR kodus, kas ļauj lietotājiem ātri pabeigt darījumus, izmantojot uzņēmuma kriptovalūtu maku viedtelefoniem "Wallypto".

“LG” NFT jomā seko “Samsung”, kas arī nesen izveidoja NFT tirgu servisu saviem viedtelevizoriem.

Jāmin gan, ka kopumā digitālās mākslas tirgus, kas izmanto kriptotehnoloģijas balstītās blokķēdes, pēdējā pusgada laikā ir ievērojami krities. Dažu brīdi kopējais apgrozījums bija nokrities pat vairāk nekā desmit reizes, investoriem baidoties, ka digitālā māksla nav droša investīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!