Foto: Pexels.com, Burak Kebapci

Akciju tirgus lejupslīde kopš gada sākuma ir izraisījusi ilgāko "sausumu" ASV tehnoloģiju uzņēmumu vēlmē kotēties biržās kopš šī gadsimta sākuma, vēsta "Finacial Times,"

Trešdien apritēs 238 dienas bez jauna sākotnējā akciju piedāvājuma tehnoloģiju sektorā ar vērtību, kas pārsniegtu 50 miljonus ASV dolāru. Tas pārspēj iepriekšējos rekordus, kas tika sasniegti pēc 2008. gada finanšu krīzes un 2000. gadu sākumā pēc dotcom kraha, liecina "Morgan Stanley" tehnoloģiju akciju kapitāla tirgus komandas pētījums.

Lai gan pērn tehnoloģiju uzņēmumi baudīja milzu kapitāla pieplūdumu, šogad enerģijas krīzes un citu negatīvo apstākļu rezultātā to izaugsme ir krietni sabremzējusies. Akciju tirgu vērtību krītas un līdz ar to arī uzņēmēju vēlme startēt biržās.

"Šobrīd tirgū valda milzīga nenoteiktība, un nenoteiktība ir IPO tirgus ienaidnieks," sacīja Mets Volšs, "SVB Securities" tehnoloģiju akciju kapitāla tirgu vadītājs, piebilstot gan, ka pērn tehnoloģiju uzņēmumi piesaistīja tik daudz privātā kapitāla, ka daudziem no tiem nav pamata steigties.

"Financial Times" vēsta, ka virkne potenciāli veiksmīgu uzņēmumu ir lēmuši savu iziešanu publiskajos tirgos atlikt uz 2023. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!