Foto: Publicitātes foto
Studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivālā "Icebreakers' 22" galveno balvu savas idejas attīstībai ieguva komanda "OG Sense", piedāvājot jauna veida optisko gāzes sensoru amonjaka un citu gāzu līmeņa mērīšanai, informē konkursa rīkotāji.

Grantu konkursa fināla posmā sacentās un žūrijai savas biznesa idejas prezentēja septiņas komandas. Ideju pārbagātībai nebija robežu – dalībnieki, sekojot festivāla vadmotīvam "Misija: radīt", bija padomājuši par vairākām inovāciju idejām, kas cilvēkiem ikdienā atvieglotu dzīvi un risinātu dažādus aktuālus jautājums.

Pirmās vietas un 8000 eiro granta ieguvēji "OG Sense" izstrādā jauna veida optisko gāzes sensoru amonjaka (NH3), CO2 un gaistošo organisko savienojumu identifikācijas un koncentrācijas mērījumiem, kā arī temperatūras mērīšanai. Šādi sensori tiek izmantoti pārsvarā mājputnu fermās, bet izmantojams visur, kur jāizmēra minēto gāzu līmeņi. Komandas pārstāvis Valters Slava ir gandarīts par uzvaru: "Patiesi priecājamies par augsto novērtējumu un izcīnīto pirmo vietu "Icebreakers" festivālā. Tajā pašā laikā arī skaidri apzināmies, ka šis ir tikai viens no pirmajiem soļiem ceļā uz mūsu projekta veiksmīgu realizāciju. "OG Sense"" ir Latvijas zinātnieku komandas radīta tehnoloģija, kas vēlreiz apstiprina patiesi spēcīgu zinātnieku darbu tepat Latvijā."

Otrās vietas un 2000 eiro granta ieguvēji "AR Wheels" izstrādā 3D paplašinātās realitātes vizualizatoru, kas palīdzēs klientiem virtuāli piemērīt auto diskus un aksesuārus pirms to iegādes. Komandas pārstāvis Rolands Ivdra jau skaidri zina tālākos uzdevumus: "Līdz šī gada beigām ir mērķis panākt galējo vienošanos ar klientiem par produkta specifikāciju, cenu un vienoties par iepriekšpārdošanu, pēc kā tiks izstrādāta produkta minimālā versija jeb MVP."

Festivāls "Icebreakers'22" norisinājās klātienē LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā. Visas dienas garumā festivāla apmeklētājiem bija iespēja darboties radošajās darbnīcās un meistarklasēs, klausīties ekspertu diskusijās par aktuāliem mūsdienu pasaules un pēdējā gada jautājumiem, tostarp savu datu aizsardzību interneta vidē, emocionālo inteliģenci, jaunumiem tehnoloģijās, atbalsta instrumentiem biznesa idejas attīstībai, kā arī radošumu biznesa vidē. Šogad festivāla apmeklētājiem tika piedāvāta iespēja iepazīt dažādas prakses un karjeras iespējas, kā arī izmēģināt dronu simulāciju un virtuālās realitātes risinājumus uzņēmumu un organizāciju ekspo zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!