Foto: OpenSea, ekrānšāviņš

ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) cenšas noskaidrot, "Yuga Labs", kas populārās NFT kolekcijas "Bored Ape Yacht Club" veidotāji, nav pārkāpuši vērtspapīru tirgošanas noteikumus.

SEC pārbauda, ​​vai Maiami bāzētā uzņēmuma pārdotie attēli līdzīgi akcijām un vai tiem nebūtu jāievēro tie paši noteikumi, raksta "Bloomberg" atsaucoties uz avotiem komisijā.

Volstrītas galvenais regulators arī pārbauda "ApeCoin" izplatīšanu, kas tika piešķirta "Bored Ape" un saistīto NFT īpašniekiem.

Medijs gan norāda, ka pagaidām "Yuga Labs" nav apsūdzēta par pārkāpumiem, un SEC izmeklēšanas sākšana nenozīmē, ka aģentūra iesūdzēs firmu.

“Ir labi zināms, ka politikas veidotāji un regulatori ir centušies uzzināt vairāk par web3 jauno pasauli. Mēs ceram sadarboties ar pārējo nozari un regulatoriem, lai definētu un veidotu plaukstošo ekosistēmu,” teikts "Yuga Labs" paziņojumā "Bloomberg". "Kā līderis, Yuga ir apņēmusies pilnībā sadarboties ar jebkādiem jautājumiem."

NFT ir kriptovalūtu ieviestajā blokķēdes tehnoloģijā izvietoti digitālie produkti. NFT var kalpot arī kā autentiskuma sertifikāti, kurus nevar pavairot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!