Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operators un tehnoloģiju inovāciju uzņēmums LMT 2022. gada deviņos mēnešos par 4,2% kāpinājis investīciju apjomu 5G tīkla, infrastruktūras un tehnoloģiju attīstībā; kopējais ieguldījumu apjoms 20,6 miljoni eiro.

LMT grupas apgrozījums 2022. gada deviņos mēnešos salīdzinājumā ar 2021. gada deviņiem mēnešiem audzis par 24,2 miljoniem eiro (+13,3%) un sasniedzis 205,7 miljonus eiro, tomēr rentabilitātes pieaugums nav bijis tik straujš – EBITDA (peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem) palielinājusies par 2,5%, jo strauji cēlušās resursu cenas, lai nodrošinātu nepārtrauktu bāzes staciju darbību.

Kopējais klientu pieslēgumu skaits šobrīd ir 1,43 miljoni.

Jaunākās paaudzes tehnoloģijas, ko uzņēmums mērķtiecīgi apguvis un ieviesis sakaru tīkla infrastruktūrā, ļauj LMT šobrīd nodrošināt plašāko 5G tīklu Latvijā, saka LMT prezidents Juris Binde.

Pašlaik 50 apdzīvotās vietās pavisam pieejamas 180 5G bāzes stacijas; 5G telefonos lieto vairāki simti tūkstošu LMT klientu. Šobrīd visvairāk LMT 5G bāzes staciju darbojas Rīgā, kur ir arī vislielākais 5G lietotāju skaits, kā arī Pierīgā, Ogres rajonā, Jelgavā, Daugavpilī, Jūrmalā un Ventspilī, un tīkls tiek pastāvīgi paplašināts.

LMT 2022. gada trešajā ceturksnī arī turpinājis dažādus inovatīvu tehnoloģiju projektus, tostarp radījis viedo gaisa kvalitātes un dūmu sensoru "Elpo", tas ir vienīgais, kas darbojas mobilo sakaru tīklā un kam nav nepieciešams Wi-Fi savienojums. Sensors nominēts starptautiskajam apbalvojumam "Drošības un ugunsdrošības izcilības balva" kategorijā "Drošības vai ugunsdrošības ierīces produkts – gada inovācija", kā arī izvēlēts starp labākajiem nacionālajiem digitālajiem risinājumiem 2022. gada "Pasaules samita balvai" kategorijā "Veselība un labklājība", sacenšoties ar vairāk nekā 350 citām inovācijām no visas pasaules. "Pasaules samita balva" ir starptautiska iniciatīva ANO Pasaules informācijas sabiedrības samita ietvaros un vienīgā starptautiskā IKT balva pasaulē, kas iekļauj mobilo risinājumu izstrādātājus vairāk nekā 182 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!