Foto: Privātais arhīvs
Lai īstenotu savu redzējumu par modernu mācību procesu, kuru pieredzējis ārvalstu skolās, kulturoloģijas un sociālo zinību skolotājs Ļevs Rusilo par savu naudu iegādājies virtuālās realitātes brilles un uz stundām līdzi ņem pats savu portatīvo datoru. Viņa audzēkņi dodas virtuālās ekskursijās pa visu pasauli un pēc skolas beigšanas lietotnēs "Instagram" un "Snapchat" skolotājam sūta pateicības vārdus.

Novērtējot aizrautību ar tehnoloģijām un mīlestību pret darbu, Rīgas Juglas vidusskolas un Rīgas Tālmācības vidusskolas skolotājs pērn saņēma IKT nozares gada balvu "Platīna pele" nominācijā "Labākais E-skolotājs".

Māca arī kolēģus

Ļevs Rusilo Rīgas Juglas vidusskolā pasniedz kultūras un mākslas kursus vidusskolēniem, kā arī sociālās zinības pamatskolā 7.–9. klasei. Šajā mācību gadā viņš izglīto arī topošos kultūras jomas profesionāļus Rīgas Tālmācības vidusskolā.

Skolotājs stāsta, ka viņa ceļš uz šo profesiju sākās laikā, kad vēl pats bija skolēns un labprāt gan vadīja stundas vienaudžiem, gan iesaistījās ekskursiju un pasākumu organizēšanā. Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (LU PPMF) viņš ieguvis profesionālā bakalaura "Kulturoloģijas un sociālo zinību skolotājs" un pedagoģijas maģistra grādu. Pateicoties savām aktivitātēm un sasniegumiem, saņēmis dižmecenāta Kristapa Morberga stipendiju.

Jaunietis uzsver, ka, jau studējot augstskolā, meklējis dažādus inovatīvus risinājumus izmantošanai mācību stundās

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!