Foto: DELFI
"Neskati vīru pēc cepures" ir stāsts par "Huawei Watch GT 2" (42 mm) viedpulksteni, ko nedēļu izmēģināju kopā ar jauno "Huawei P40 Pro" viedtālruni. Līdztekus ikdienas kustību nepārtrauktai monitorēšanai fiksēju arī četrus dažādus treniņus – lēnu skrējienu, milzu pastaigu, izbraucienu ar velosipēdu un funkcionālo treniņu dziļās muskulatūras stiprināšanai.

Lai arī ārēji "Huawei Watch GT 2" (42 mm) ar dubultu AMOLED ekrānu keramikas ietvarā un nerūsējošā tērauda korpusā izskatās tik elegants, ka nebūs jāņem nost, pat apmeklējot operu vai "black tie" pasākumu, tomēr tas ir jaudīgs un pilnvērtīgs sportošanas viedpalīgs ar ieprogrammētiem 15 profesionāliem sporta režīmiem, kas sniedz atbalstu reāllaikā, nodrošina treniņu vadību un dod detalizētu atgriezenisko saiti.

Astoņi ir āra sporta veidi – skriešana (atsevišķi pieejami vēl 13 dažādas intensitātes treniņrežīmi), iešana, kalnos kāpšana, pārgājiens, taku skriešana, riteņbraukšana, peldēšana un triatlons, bet septiņi ir iekštelpu sporta veidi – iešana, skriešana, riteņbraukšana, peldēšana baseinā, eliptiskais trenažieris, airēšanas trenažieris un brīvais treniņš.

Par precīzas atrašanās vietas noteikšanu gādā trīs satelītu pozicionēšanas sistēmas – GPS, GLONASS un GALILEO, savukārt dubultā mikroshēma ar ekonomisku enerģijas patēriņa sistēmu nodrošina akumulatora darbību līdz pat vienai nedēļai – ar ieslēgtu pulsometru un 90 minūšu fiziskajām aktivitātēm nedēļā. Ar izslēgtu pulsometru ar vienu uzlādi tas darbosies līdz pat divām nedēļām.

Precīzu reāllaika pulsometra monitoringu veic "Huawei" izstrādāta "TruSeen™ 3.0" tehnoloģija, kuras pamatā ir inovatīvi sensori un pašapmācības algoritms. Vēl viens mērījums, ko smalkais viedpulkstenis veic ar zinātnisku precizitāti, ir skābekļa koncentrācija asinīs (SpO2), kas ir būtisks treniņu kvalitātes un organisma izturības rādītājs.

Treniņus būtiski atvieglo arī pulkstenī iebūvētā atmiņa, ar kuru pietiks aptuveni 500 mp3 dziesmām. Sapāro to ar "Huawei Free Buds" austiņām un mierīgi dodies sportot, par telefonu aizmirstot! Tāpat ne mazāk svarīga ir pulksteņa ārējā veidola pielāgošana katram dzīves gadījumam un garastāvoklim – dažādu krāsu un materiālu "QuickFit" siksniņas viegli un ērti ir iespējams nomainīt pašam. Tas pats attiecas uz plašo digitālo ciparnīcu klāstu – spēj tik izvēlēties!

Līdztekus jau uzskaitītajām fitnesa monitoringa iespējām pulkstenis nepārtraukti fiksē arīdzan ikdienas aktivitātes – skaita soļus, sadedzinātās kalorijas, brīdina par pārāk ilgu sēdēšanu utt. Lai iegūtu pilnvērtīgu kopainu gan par ikdienas kustībām, gan treniņiem, pulkstenis jāsapāro ar
"Huawei Health" aplikāciju, kurā pieejama krietni vien detalizētāka informācija pa laika intervāliem.

Foto: DELFI

Skriešana. Lēni un mierīgi 7,02 km, kas tika pieveikti 49 minūtēs un 35 sekundēs, sadedzinot 482 kalorijas. Vidējais skrējiena ātrums – 8,49 km/h. Vidējais temps – 160 soļi minūtē, vidējais soļa garums – 88 cm, bet kopējais skrējiena soļu skaits – 7980. Vidējais sirdsdarbības ātrums – 155 sitieni minūtē. Aerobā slodze šajā treniņā ilga 27 minūtes, anaerobā – 20 minūtes. Maksimālais uzņemtais skābekļa apjoms, ko var izlietot intensīva treniņa laikā (VO2), – 44 ml/kg/min., par ko saņemu vērtējumu "Ļoti labs starp sievietēm vecumā no 30 līdz 34 gadiem". Pusmaratonu ar šādiem rādītājiem es noskrietu divās stundās un 19 minūtēs. Atjaunošanās laiks līdz nākamajam treniņam – 41 stunda.

Milzu pastaiga. 32,33 km cauri Čiekurkalnam un Imantai uz Kleistiem un atpakaļ cauri Āgenskalnam, kas tika nosoļoti sešās stundās un 56 minūtēs, sadedzinot 1896 kalorijas. Vidējais ātrums – 4,65 km/h, vidējais sirdsdarbības ātrums – 114 sitieni minūtē. Iesildīšanās – 154 minūtes, tauku dedzināšana – 255 minūtes. Vidējais gājiena temps – 91 solis minūtē, vidējais soļa garums – 85 cm, bet kopā nostaigāto soļu skaits – 38 139 soļi. Gandrīz četru dienu norma izpildīta! Atjaunošanās laiks līdz nākamajam treniņam – 18 stundas.

Funkcionālais treniņš. Uzzinu, ka stundu garās nodarbības laikā, kas ietvēra plecu, torsa, muguras un vēdera lejasdaļas dziļās muskulatūras stiprināšanas vingrojumus ar hantelēm, tika sadedzinātas 227 kalorijas. Vidējais sirdsdarbības ātrums – 87 sitieni minūtē, zemākais – 64, augstākais – 137. Kopējā treniņa intensitāte tik zema, ka man pat netiek noteikts atjaunošanās laiks.

Riteņbraukšana. 31,18 km uz Berģiem, lai pie Juglas ezera ieturētu nelielu maltīti. Kopējais brauciena ilgums – trīs stundas un viena minūte, un tā laikā nodedzinātas 1027 kalorijas. Vidējais braukšanas ātrums – 10,33 km/h, vidējais sirdsdarbības ātrums – 129 sitieni minūtē. Gan aerobā, gan anaerobā treniņa efektu viedais pulkstenis novērtē uzturēšanas līmenī, proti, salīdzinājumā ar citiem treniņiem fiziskā sagatavotība nav nedz sliktāka, nedz arī labāka. Tauku dedzināšana notikusi 98 minūtes, aerobā slodze – 63 minūtes. Atjaunošanās periods – 21 stunda.

Foto: DELFI

Nedrīkst aizmirst arī par tādām noderīgām "fīčām" kā laika prognoze, modinātājpulkstenis, taimeris, hronometrs, lukturītis un telefona sazvanīšanas funkcija, ja tas nav atrodams. Tāpat smalko viedpalīgu iespējams sasinhronizēt ar telefonu, lai tas tevi informē par saņemtām īsziņām, zvaniem, e-pastiem, kalendāra atgādinājumiem un jebkādiem tevis izvēlētiem paziņojumiem no sociālo tīklu aplikācijām u. tml.

Tāpat "Huawei Watch GT 2 (42 mm)" iebūvētās tehnoloģijas monitorē stresa līmeni ("TruRelax™") un miega ciklus ("TruSleep™ 2.0"), piedāvājot individualizētus ieteikumus gan fiziskā, gan garīgā stāvokļa uzlabošanai. Par to – atsevišķs stāsts pēcāk.

Savukārt papildiespēja, kas šo pulksteni bez jau vairākkārt uzslavētā elegantā izskata padara īpaši pievilcīgu tieši dāmām, ir menstruālā cikla kalendārs, kas paziņo gan par auglīgajām dienām, gan nākamo menstruāciju sākšanos. Viss dzīvē svarīgais ap plaukstas locītavu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!