Foto: DELFI

Lai arī pēc skata glīts, plāns un viegls, "Huawei" viedpulkstenis "Watch Fit" ir aprīkots ar gana jaudīgām un daudzpusīgām "iekšām", tāpēc godam kalpo par personīgo asistentu gan ikdienā, gan sportojot. Par to pārliecinājos uz savas ādas, divas nedēļas 24/7 režīmā mērot visas savas kustības un arī miegu.

Plānais un patiesi vieglais (tikai 21 g) "Watch Fit" ir aprīkots ar 1,64 collu AMOLED displeju un 280x456 HD izšķirtspēju, kas gādā par kristālskaidru ekrāna attēlu, savukārt automātiskā spilgtuma regulēšana nodrošina redzamību arī ļoti spožā saules gaismā. Tādējādi vari būt pilnīgi drošs, ka vienmēr varēsi skaidri saskatīt visus paša izvēlētos viedpulksteņa rādītājus – laiku, datumu, nostaigātos soļus, sirdsdarbību, stresa līmeni, laika prognozi u. c.

Ja vēlēsies, viedpulkstenis paziņos par saņemtajām īsziņām, ienākošajiem zvaniem, sociālo mediju paziņojumiem u. c., gādājot, ka neko nepalaidīsi garām. "Watch Fit" aprīkots arī ar modinātājpulksteni, taimeri, hronometru, lukturīti, kā arī iespēju sazvanīt savu tālruni, kad tas nav atrodams. Tā teikt – personīgais ikdienas asistents uz pilnu slodzi.

Bet nu pie paša svarīgākā – sportošanas. "Watch Fit" piedāvā gan nodoties jau sagatavotiem treniņiem, gan detalizēti monitorēt tevis izvēlētu fizisko aktivitāti. Viedpulkstenī ieprogrammēti 12 fitnesa kursi (stiepšanās, tauku dedzināšana, vēdera preses treniņš, dziļā muskulatūra, kājas u. c.) un 13 skriešanas kursi (viegls skrējiens, intervāla skrējieni, garās distances u. c.).

Savukārt individuālie treniņu režīmi ir pieejami veseli 96, no kuriem 11 ir profesionāli, bet 85 – tradicionāli. Profesionālie sporta režīmi ir, piemēram, skriešana, peldēšana un riteņbraukšana (mērāmi gan telpās, gan ārā), savukārt no tradicionālajiem spēj tik vien izvēlēties, jo, šķiet, nav nekā tāda, ko "Huawei" būtu aizmirsis ieprogrammēt. Sākot no aerobikas, bumbu sporta veidiem, ūdens un ziemas sporta aktivitātēm un beidzot ar dažādiem trenažieriem, dejām, virves vilkšanu un pat pūķa lidināšanu.

Foto: DELFI

Par precīzu un detalizētu visu iepriekšminēto (un ne tikai) aktivitāšu monitorēšanu gādā iebūvēts GPS sensors, 5 ATM spiediena sensors (var peldēt 50 m dziļumā), AI sirdsdarbības algoritms un citi inovatīvi sensori, kuri turklāt spēj atpazīt treniņu pat tad, ja esi aizmirsis to ieslēgt, – ar vibrāciju viedpulkstenis atgādina, ka jāizvēlas fiziskā aktivitāte, kādu ierakstīt un pēc tam analizēt.

Savukārt visu treniņu detalizētus ierakstus, fizioloģisko mērījumu analīzi un ieteikumus nākamajiem treniņiem iespējams vienkopus aplūkot "Huawei" lietotnē "Health App". Turpat arī viegli pārskatāmi ir stresa līmeņa un miega režīma mērījumi, ko veic "Huawei" izstrādātās "TruSeen™ 4.0" sirdsdarbības, "TruSleep™ 2.0" miega un "TruRelax™" stresa monitoringa tehnoloģijas. "Watch Fit" sniedz arī individualizētus ieteikumus miega kvalitātes uzlabošanai un stresa līmeņa samazināšanai, piemēram, vadītus elpošanas vingrinājumus.

"Health App" piedāvā aktivitāšu analīzi pa konkrētiem laika periodiem – dienu, nedēļu, mēnesi un gadu –, kas ļoti uzskatāmi ļauj apzināties savas ikdienas gaitas. Piemēram, uzzinu, ka divās nedēļās kopumā esmu nostaigājusi 152,54 kilometrus (dienā vidēji 10,17 kilometrus), kas ir 216 637 soļi (dienā vidēji 14 442 soļi), sadedzinot 8439 kilokalorijas (dienā vidēji 563 kilokalorijas).

Savukārt no individuālajiem treniņrežīmiem izmēģināju sešus – pastaigu ārā, riteņbraukšanu, dziļās muskulatūras vingrinājumus, velotrenažieri, eliptisko trenažieri un kāpšanu pa kāpnēm (kāpu sporta zālē uz stepera). Tiesa, vairākas reizes gan nepaklausīju pulksteņa vibrējošajam atgādinājumam ieslēgt treniņrežīmu, kad ātrākā solī pārvietojos pa pilsētu.

Izaicinošākās aktivitātes noteikti bija pārgājieni – 31,98 un 31,10 kilometri. Katrs no tiem prasījis ap 40 tūkstošiem soļu, sadedzinot vidēji 2000 kilokaloriju. Tiesa, ja pārgājienā no Lilastes uz Mangaļiem gar jūru vidējais sirdsdarbības ātrums bija 104 sitieni minūtē, tad kāpelēšanā pa Gaujas senlejas augšām un lejām vidēji tas sasniedza 126 sitienus minūtē. To nākamajā dienā juta arī mani sēžas muskuļi.

Jāatzīst, ka lielāko pārsteigumu man sagādāja miega monitoringa rezultāti. Zināju, ka guļu vairāk nekā mani draugi un paziņas, ar kuriem par miegu un tā nozīmi dzīvē esmu runājusi, taču nevarēju iedomāties, ka vidēji diennaktī noguļu veselas 9,38 stundas. Ja paskatās detalizētāk pa dienām, tad nākas secināt, ka konstanti vissliktākajā kvalitātē ir dziļā miega fāze – ap 60 punktiem. Savukārt, vērtējot kopumā visas miega fāzes divu nedēļu griezumā, miega kvalitāte ir vidēja – 82 punkti.

Tas pats attiecas arī uz sirdsdarbības un stresa līmeņa rādītājiem – kopumā mērījumu kvalitāte ir vidēja. Nedēļas griezumā izteiktākas atšķirības vērojamas starp darba dienām un brīvdienām (nav diži galva jālauza, kurās dienās stresa līmenis ir zemāks), savukārt dienas griezumā šie rādītāji visbiežāk svārstās līdzi darāmo darbu apjomam un intensitātei. Tad arī lieti noder pulkstenī ieprogrammētie elpošanas vingrinājumi.

Ko noteikti novērtēs estēti – "Watch Fit" pieejams ar trīs krāsu maigām gumijas siksniņām. Vari izvēlēties starp grafīta melno, sakuras rozā un piparmētras zaļo. Tāpat individuāli pielāgojams ir arī ekrāna attēla dizains – var gan lejuplādēt kādu no piedāvātajiem, gan arī radīt savu ar paša izvēlētu fotogrāfiju.

Visbeidzot (un kas nebūt nav mazsvarīgi) – "Watch Fit" uzlabotā baterija ar dubultu mikroshēmu un enerģijas taupīšanas algoritmiem spēj darboties ar vienu uzlādi līdz pat 10 dienām. Tā kā manā divu nedēļu testēšanas periodā bija divi astoņu stundu pārgājieni ar GPS maršruta ierakstīšanu un dažādu treniņu monitorings teju ik pārdienu, pulksteni kopumā lādēju trīs reizes. Diezgan neticami, bet fakts – pilna akumulatora uzlāde aizņem vien nepilnu stundu.

Vārdu sakot – personīgais asistents uz goda.

Foto: DELFI

"Huawei" viedpulkstenis "Watch Fit" jau iegādājams Latvijā. Rekomendējamā mazumtirdzniecības cena – 119 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!