Foto: Shutterstock
Valters Persijs Kraislers (1875-1940) dzimis Nīderlandes un Vācijas emigrantu ģimenē Kanzasas pilsētā Vamego. Tēvs, Amerikas pilsoņu kara veterāns, strādāja par mehāniķi uz dzelzceļa, kas savienoja Kanzasu ar Klusā okeāna piekrasti. Ģimene uzauga nemierīgās vietās, kurās tobrīd vēl valdīja indiāņi (un Valters Kraislers no bērnības atcerējās sava tēva šauteni skaidri redzamā vietā).

"Delfi Bizness" katru sestdienu publicē slavenu uzņēmumu neparastās vēstures līkločus rubrikā "Zīmola stāsts". Visus šīs sērijas stāstus vari izlasīt šeit.

Tēvs iepazīstināja Valteru ar lokomotīvju dzinējiem, un "es savā dzīvē neesmu sajutis labāku aromātu", – Kraislers vēlāk rakstīja savā autobiogrāfijā "Amerikāņu strādnieka dzīve" ("Life of an American Workman"). Viņa dzīve griezās tikai ap dzelzceļu. Bērnībā viņam bija jāstrādā arī par pirkumu iznēsātāju, galda piederumu pārdevēju un algotni fermā, taču nebija nekā patīkamāka, kā kļūt par apkopēju "Union Pacific" dzelzceļa stacijās – tāds darbs ļāva visu dienu braukt ar vilcienu. Par 10 stundu darba dienu Kraislers nopelnīja vienu dolāru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!