Foto: Shutterstock
2001. gada beigas. Maiami, Florida. 40 gadus vecais Lindons Hansons cīnījās ar depresiju. Viņš jau bija saņēmis paziņojumu par atlaišanu no savas darba vietas – datortehnikas veikala, kas bankrotēja pēc 11. septembra. Pirms pāris mēnešiem viņu no mājas izdzina sieva, ierobežojot tiesības redzēt divus viņu bērnus, savukārt viņa māte bija mirusi pirms dažiem mēnešiem. Viņam vairs nepiederēja nekas, izņemot sliktu garastāvokli, un viņš apmetās pie attāla radinieka – gulēja pagrabā uz saliekamā dīvāna.

"Delfi Bizness" katru sestdienu publicē slavenu uzņēmumu neparastās vēstures līkločus rubrikā "Zīmola stāsts". Visus šīs sērijas stāstus vari izlasīt šeit.

Tieši tāpēc, kad viņu apciemoja pāris draugu – sviestmaižu ķēdes “Quizna” vadītājs Džordžs Bodekers, ar kuru kopā Lindons Kolorādo universitātē studēja biznesa administrāciju, un rūdītais jahtotājs Skots Sīmanss –, kas piedāvāja izbraukt ar jahtu pa Meksikas līci un vismaz uz brīdi novērst sliktās domas, Lindons uzreiz piekrita – galu galā viņam vairs nebija ko darīt. Šī tikšanās mainīja viņu visu dzīvi.

47 gadus vecais izbijušais elektronikas veikala īpašnieks Skots Sīmanss, kurš 1987. gadā pārdeva biznesu un brīvprātīgi aizgāja pensijā, jau vairākus gadus “meklēja sevi” dažādos darbos, jo viņam gluži vienkārši bija apnicis pavadīt laiku, neko nedarot. Tolaik viņš strādāja Kanādas uzņēmumā “Fin Project NA”, kas SPA un labjūtas centra apmeklētājiem ražoja “koka tupeles” no dabīgiem neporainiem polimēra sveķiem – materiāla, ko sauc par “croslite”.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!