Foto: Publicitātes foto

Mazie un vidējie uzņēmumi var pieteikties finansējumam ar izdevīgākiem nosacījumiem ar Eiropas Investīciju bankas (EIB) un Eiropas Investīciju fonda (EIF) atbalstu. EIB un EIF ir izsniegusi garantiju "Luminor", lai atbalstītu jaunu aizdevumu izsniegšanu visās trīs Baltijas valstīs vismaz 660 miljonu eiro vērtībā.

Pieejamais aizdevums uzņēmumiem ir, sākot no desmit tūkstošiem eiro, ko mazie un vidējie uzņēmumi var izlietot investīcijām un apgrozāmo līdzekļu finansēšanai. Aizdevumu var saņemt projektiem līdz 25 miljoniem eiro, no kuriem EIB atbalsts piemērojams summai līdz 12,5 miljoniem eiro.

"Mums, "Luminor", ir svarīgi rast veidus, kas nodrošinātu klientiem izdevīgu un pieejamu finansējumu. Esam gandarīti, ka bijām pirmie Latvijā un pārējās Baltijas valstīs, kas, izveidojot šādu īpašu sadarbību ar EIB, sniedz uzņēmumiem iespēju saņemt aizdevumu ar izdevīgākiem nosacījumiem. Ceram, ka šī atbalsta programma iedrošina uzņēmumus sākt aktīvi īstenot savus attīstības plānus. Esam gandarīti par paveikto, kad kā pirmie tirgū veicām obligāciju emisiju, kas sniedza mums iespēju piesaistīt papildu kapitālu ar zemākām likmēm kreditēšanai, un sadarbība ar EIB ļauj palielināt izdevīgāka finansējuma pieejamību gan Latvijas, gan Baltijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem," stāsta Mareks Gurauskas, "Luminor" Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas nodaļas vadītājs.

Finansējumam var pieteikties dažādu nozaru Baltijas reģiona mazie un vidējie uzņēmēji, kuros nodarbināti līdz pat 3000 darbinieku. Uz šo atbalstu nevar pretendēt tikai uzņēmumi, kuri pārstāv tādas nozares, kuru darbības rezultātā tiek ierobežotas cilvēku individuālās tiesības uz brīvību vai ir aizliegtas ar likumu, kā arī ieroču un munīciju ražotāji, azarstpēles, ar tabaku saistīti uzņēmumi, spekulācijas ar īpašumiem, finanšu darījumi un patērētāju finansēšana.

Uzzini vairāk EIB finansiālā atbalsta programmu vai piesakies konsultācijai Luminor mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!