Foto: Publicitātes attēli

Baltijas loģistikas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" ir noslēdzis sadarbības līgumu par biroja un noliktavu telpu iznomāšanu vienam no vadošajiem ASV bezpilotu lidaparātu ražotājiem "Edge Autonomy". Bezpilota tehnoloģiju sistēmu ražotājs īrēs telpas jaunajā "Sirin" "Grenču" loģistikas parkā, kas atrodas pie starptautiskās lidostas "Rīga", Grenču ielā 5.

"Sirin Development" izpilddirektors Laurins Kuzavs (Laurynas Kuzavas) stāsta: "Rīgas lidosta ir vislabāk attīstītā Baltijas valstīs, tāpēc atbilstošu loģistikas parku izbūve lidostas tuvumā ir viens no mūsu biznesa attīstības stratēgiskajiem virzieniem."

"Sirin Development" zemesgabalu loģistikas parka izbūvei 28 tūkstošu kvadrātmetru platībā pie Rīgas lidostas iegādājās 2021. gada nogalē. Parka izbūve tika sākta 2023. gada novembrī, un to plānots pilnībā pabeigt līdz 2024. gada beigām. Kopējās investīcijas sasniegs 20 miljonus eiro.

SIA "Edge Autonomy Riga" ģenerāldirektors Aids Kučis (Aidas Kučys) norāda: "Darbojoties aizsardzības nozarē, mums ir būtiski, lai varam samazināt atkarību no ārējiem piegādātājiem. "Edge Autonomy" ir savas specifiskās tehnoloģiskās prasības dronu montāžas līnijām, specializētiem ražošanas procesiem, dzinēju montāžai un telpu tīrībai. Pateicoties "Sirin" loģistikas parka modernajai infrastruktūrai, varēsim visus procesus un ražošanu pārcelt uz vienu objektu. Varēsim kāpināt ražošanas efektivitāti, būtiski samazināt saistītās izmaksas un racionalizēt visu tehnoloģisko procesu — no produktu izstrādes līdz ražošanai un piegādei. Uzlabosim spēju ieviest jauninājumus un ātri izstrādāt jaunus prototipus."

Būtisks loģistikas parka infrastruktūras bonuss esot arī stratēģiski izdevīgā atrašanās vieta netālu no Rīgas lidostas, kas nodrošina labus savienojumus ar lielākajiem noieta tirgiem Eiropā.

Foto: Publicitātes attēli

"Tas ir svarīgi, jo pieprasījums pēc bezpilota tehnoloģiju sistēmām turpina palielināties, uzņēmuma apgrozījums un klientu skaits turpina augt," piebilst Kučis.

Latvijas tirgū "Sirin Development" darbojas no 2009. gada. Pērn noslēdzās Rumbulas loģistikas parka 4. kārta, paplašinot tā kopējo platību līdz 90 000 kvadrātmetru. Šogad uzņēmums plāno piedāvāt papildus 26 000 kvadrātmetru iznomājamās platības Rumbulā, kā arī uzsākt jauna biznesa pakalpojumu un loģistikas parka attīstību Dreiliņos.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka 2023. gada sākumā Mārupē aizdegās "Edge Autonomy" bezpilota lidaparātu ražošanas ēka, un tai tika nodarīti plaši postījumi. Viens no ugunsgrēkā cietušajiem darbiniekiem mira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!