Foto: Publicitātes attēli

Turpinot Salienas teritorijas attīstību, piecu hektāru platībā līdz 2027. gadam tiks uzbūvētas deviņas jaunas daudzdzīvokļu ēkas un izveidots parks. Investīcijas plānotas vairāk nekā 30 miljoni eiro, ziņo attīstītāja SIA "Saliena" pārdošanas un mārketinga nodaļu vadītājs Jurijs Šalašovs.

Salienas izbūvē kopš 2005. gada jau ir ieguldīti vairāk nekā 300 miljoni eiro.

Jaunajā dzīvojamā kompleksā "ParkLife Apartments" būs 189 dzīvokļi. Kā stāsta Šalašovs, tajā ir izmantota jauna pieeja teritorijas organizācijai, lai nodrošinātu klusu, zaļu un drošu dzīvojamo zonu. Ēkas tiek būvētas ap 2,5 hektāru plašu jaunizveidotu parku. Piebraucamie ceļi un autostāvvietas izvietoti kvartāla ārpusē. Tādējādi kvartāla iekšpuse ir atvēlēta zaļajām, pastaigu un aktīvās atpūtas zonām.

Kompleksā tiek būvētas deviņas trīsstāvu mājas, kuru kopējā platība ir 14 tūkstoši m²; katrā ēkā ir 21 dzīvoklis. To platība ir no 49 m² līdz 105 m². Mājas atbildīs A energoefektivitātes klasei. Latvijas koksnes izmantošana būvniecībā samazina CO₂ emisijas atmosfērā un padara projektu ilgtspējīgu no vides viedokļa.

Viena kvadrātmetra cena "ParkLife Apartments" dzīvokļiem ir no 2150 līdz 2650 eiro. Autostāvvietas cena ir 6000 eiro.

"ParkLife Apartments" komplekss veidots, lai uzturētu dzīvu Salienas galveno ideju par dzīvesvietu zaļā vidē, dabas tuvumā. Katram dzīvoklim ir balkons vai terase, pirmā stāva iedzīvotāji parkam varēs piekļūt no savām terasēm. Parkā paredzēti divi bērnu rotaļu laukumi. Plānoti ir 1500 stādījumi, tostarp jau pieauguši koki.

Saliena atrodas Piņķos, starp Rīgu un Jūrmalu.

"ParkLife Apartments" projektu sagatavoja SIA "Saliena" komanda. Arhitektūras koncepciju izstrādāja "AUD Architects", dzīvokļu izkārtojums – "Grietēns un Kagainis", fasāžu autors – "Mark Arhitekti, interjers – "Lauder Architects", savukārt ainavu veidoja ainavu projektēšanas darbnīca "Alps".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!