Foto: Unsplash
"EfTEN Capital" iegādājies 12 stāvu dzīvojamo ēku Rīgā, tirdzniecības centra "Dole" rajonā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Tādējādi kompānija sper nākamo soli dzīvojamo māju ilgtermiņa īres sektorā Latvijā. Darījums 2,75 miljonu eiro vērtībā liecina par fonda stratēģisko nolūku diversificēt savu nekustamo īpašumu portfeli.

Saskaņā ar "EfTEN" apņemšanos, 12 stāvu ēkā, kas sastāv no 102 studijas tipa un vienas guļamistabas dzīvokļiem, tiks veikti plaši remontdarbi. Šie uzlabojumi nodrošinās atbilstību jaunākajiem mūsdienu nekustamo īpašumu standartiem un "EfTEN" pastāvīgo apņemšanos ievērot vides, sociālos un pārvaldības (ESG) apsvērumus.

"Saredzam lielu potenciālu Latvijas dzīvojamo māju tirgū un ticam, ka šai iegādei būs izšķiroša loma, lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu pēc ilgtermiņa īres iespējām," saka "EfTEN Capital Latvia" izpilddirektors Viktors Savins.

Īpašuma renovāciju plānots uzsākt nākamā gada sākumā. Kopējās investīcijas plānotas aptuveni 7,2 miljonu eiro apmērā (1900 eiro par īrējamo kvadrātmetru).

Īres dzīvokļi Rīgā ir ceturtais "EfTEN Residential Fund" ieguldījums. Pagājušā gada sākumā Tallinā tika pabeigta Kadakas īres ēka ar 113 dzīvokļiem un šī gada aprīlī Kauņas īres ēka ar 96 dzīvokļiem. Līdz šim lielākais ieguldījums – Viļņas ēka ar 145 dzīvokļiem tiks pabeigta 2024. gada sākumā.

"Pirmie pabeigto ēku rezultāti ir labāki, nekā gaidīts. Tallinā būtībā no pabeigšanas brīža visi dzīvokļi ir nepārtraukti izīrēti, un īpaši mazākajos dzīvokļos ir izveidojusies ievērojama īrnieku rinda. Kauņā noslogojums sasniedza 63% tikai dažu mēnešu laikā. Tas dod mums pārliecību, ka arī mūsu pirmais Rīgas projekts būs veiksmīgs, un ar nepacietību turpināsim jaunu īres māju celtniecību Baltijā," uzskata valdes priekšsēdētājs Viljars Arakas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!