Foto: Publicitātes foto
Igauņu uzņēmējs Raimonds Perns (Raimond Pärn) jau grausta statusā nonākušo Svētupes muižu noskatīja, pa Tallinas šoseju dodoties pie biznesa partneriem Rīgā, un 2018. gadā tā nonāca viņa īpašumā. Kopš tā laika paveikts daudz, galvenokārt par paša līdzekļiem, un Limbažu novadā esošais muižas komplekss atguvis dzīvību.

Tajā jau šobrīd tiek rīkoti dažāda mēroga pasākumi, bet nākotnē plānots atvērt arī restorānu un uzlabot nakšņošanas iespējas.

Tā kā Perns ir retro auto kolekcionārs, pienāks diena, kad muižā tiks izstādīta viņa kolekcija.

Tiesa, vēsturiskā īpašuma atjaunošana nav notikusi bez aizķeršanās. Svētupes muižas kompleksa attīstības daļas vadītājs Aldis Gusārovs neslēpj, ka dokumentācijas sakārtošana līdz būvatļaujas saņemšanai aizņēma teju pusotru gadu. 

Latvijā ir daudz vēsturisku ēku, kas nav atjaunotas, jo process ir pārāk sarežģīts, birokrātisks un dārgs, viņš saka sarunā ar "Delfi Bizness".

Perna pamata nodarbošanās saistīta ar loģistikas pakalpojumiem, kā arī viņam ir saistība ar vairākiem saules enerģijas parkiem Igaunijā. Kā apstiprina Igaunijas "Delfi" kolēģi, pēc Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā Perns ir aktīvi sniedzis palīdzību ukraiņiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!