Foto: Publicitātes attēli

Turpinot "Mūku salas" biznesa kvartāla attīstību, uzsākta daudzstāvu autostāvvietas būvniecība, kas atradīsies Dēļu ielā 6.

Būvdarbus plānots pabeigt nākamā gada otrajā ceturksnī.

Jau šā gada rudenī biznesa kvartālu papildinās "Zeiss biroji" – sešstāvīga A klases biroju ēka, kuras kopējā platība veido 5600 kvadrātmetrus.

Lēmums par daudzstāvu autostāvvietas nepieciešamību pieņemts, lai ar automašīnu novietošanas iespējām nodrošinātu gan esošos biznesa centra nomniekus, gan "Zeiss biroju" iemītniekus, informē SIA "Mūkusalas Biznesa Centrs" valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane.

Autostāvvietas būvei ir paredzēti 5 stāvi, no kuriem 4 būs virszemes un viens – pazemes stāvs. Kopumā ēkā ir paredzētas stāvvietas 371 automašīnai – tai skaitā 19 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un 11 elektroauto uzlādes stacijas, kā arī 48 velosipēdu novietnes.

Papildus paredzēti arī labiekārtošanas darbi, kuru gaitā tiks izbūvēti gājēju celiņi un izveidotas apstādījumu zonas.

Foto: Publicitātes attēli

Daudzstāvu autostāvvietas būvdarbus īsteno būvniecības un projektēšanas uzņēmums "Pillar Contractor".

Šopavasar "Mūku salas" teritorijā tika uzsākta arī Rīgas domes finansētā gājēju tiltiņa būvniecība, kura mērķis ir nodrošināt savienojumu starp Mūkusalas un Jelgavas ielām, padarot apkārtni pieejamāku gājējiem un velobraucējiem.

"Mūkusalas Biznesa Centra" teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā "Tele2", "Bolt", "Delfi", "Cognizant", "Civinity" un citi biroji.

2021. gada beigās Mūkusalas ielas apkaime apvienojusies zem vienota zīmola – "Mūku sala", kurā ietilpst arī "Mūkusalas Biznesa Centrs" un tā īstenotie projekti, starp kuriem ir arī "Zeiss biroji".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!