Foto: Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotajā izsolē nule kā pārdoti divi vēsturiski īpašumi par kopējo summu 2,93 milj. eiro. Ēkai Kalēju ielā 50, Rīgā izsole noslēgusies bez rezultāta un plānots rīkot atkārtotu izsoli, ziņo VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Arhitekta Johana Daniela Felsko personīgais nams Elizabetes ielā 49 nosolīts par 1,42 milj. eiro, savukārt nekustamais īpašums Martas ielā 5 – par 1,51 milj. eiro.

Iegūtos līdzekļus no šo objektu izsoles plānots novirzīt VNĪ pamatportfeļa un valsts funkciju izpildei nepieciešamo nekustamo īpašumu sakārtošanai.

"Šie un citi izsolēs piedāvātie objekti Rīgas vēsturiskajā centrā piedāvā plašas iespējas gan komerciālai darbībai, gan dzīvojamās platības attīstīšanai. Turklāt ēku vēsturiskās fasādes, meistarīgi atjaunotas, ne tikai veicina Rīgas vēsturiskā centra attīstību, bet arī izceļ tā šarmu," klāsta Vārna.

Nekustamā īpašuma Elizabetes ielā 49 izsolē pieteicās trīs dalībnieki. Objekta sākuma cena bija noteikta 1,04 miljonu eiro apmērā un pēc 77 izsoles soļiem īpašums tika nosolīts par 1,425 miljoniem eiro. Nams atrodas UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma objekta "Rīgas vēsturiskais centrs" teritorijā. Objekta būvniecība sākta 1870. – 1880. gadā, un īpašums ticis būvēts kā arhitekta Johana Daniela Felsko personīgais nams. Ēka veidota koka konstrukcijās, bet fasādes apmestas, arhitektoniskās detaļas veidojot neorenesanses formu valodā.

Foto: Publicitātes foto

Īpašums Martas ielā 5 atrodas centrā, zemas transporta un gājēju kustības zonā. Īpašuma kopējā platība ir 2 352 kvadrātmetri, tajā atrodas administratīvā ēka, ir izbūvētas inženiertehniskās komunikācijas un aprīkojums, kas nodrošina iespējas komerciālas ēkas izveidei. Šī īpašuma izsole noslēdzās ar vienu soli un tas tika nosolīts par 1,51 miljonu eiro.

Savukārt nama Kalēju ielas 50 izsole noslēgusies bez rezultāta. Šī ēka celta XVII - XVIII gs. un pārbūvēta 1925.gadā pēc arhitekta Makša fon Osmidova projekta. Tā šobrīd ir gandrīz pilnībā ir iznomāta.

Foto: Publicitātes foto

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei.

VNĪ nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 371 ēku un būvju īpašumiem. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!