Foto: Publicitātes attēli

Mājokļu attīstītājs "Bonava Latvija" Mežciema pievārtē, teritorijā starp Ēvalda Valtera ielu un Kaivas ielu, līdz 2030. gadam plāno uzbūvēt Latvijā lielāko jauno mājokļu ciematu, kas sastāvēs no 15 sešu stāvu dzīvojamām ēkām ar vairāk nekā 800 divu līdz četru istabu dzīvokļiem.

Būvniecību un mājokļu pārdošanu projekta pirmajā kvartālā, ko veidos trīs ēkas ar 162 dzīvokļiem, iecerēts uzsākt nākamgad.

Topošā ciemata investīciju apjoms pārsniegs 70 miljonus eiro.

Projekta, kas jau ieguvis nosaukumu "Valterciems", piecās attīstības kārtās tiks radīti labiekārtoti un savstarpēji saskanīgi dzīvojamo māju kvartāli, kurus caurvīs gājēju celiņi, zaļi iekšpagalmi, atpūtas, rotaļu, sporta un citas zonas, kas savienosies plašā centrālajā rekreācijas laukumā, informē attīstītājs.

Katrs no iekšējiem māju kvartāliem plānots tā, lai autostāvvietas atrastos ārpusē, savukārt ēku izvietojums veidotu brīvu iekšpagalmu.

"Lai gan pašlaik pieprasījums pēc dzīvokļiem jaunajos projektos augsto aizdevumu procentu likmju dēļ ir nedaudz piebremzējies, redzam, ka vajadzība pēc energoefektīviem un funkcionāla plānojuma mājokļiem joprojām ir augsta. Tāpēc par spīti zināmiem izaicinājumiem ir svarīgi turpināt jaunu projektu attīstību, lai brīdī, kad Euribor līkne atkal ies uz leju, tirgus spētu ātri pielāgoties un akumulēt pieaugošo interesi. Pretējā gadījumā, atjaunojoties ekonomikai, riskējam saskarties ar vēl lielāku jauno mājokļu deficītu nekā 2021. gadā," norāda "Bonava Latvija" valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš.

"Valterciema" dzīvokļu cenā būs iekļauta slēdzama personīgā mantu noliktava, kurā uzglabāt ikdienā mazāk nepieciešamas lietas un lielgabarīta priekšmetus.

Visās ēkās būs iebūvēti lifti, savukārt pirmā stāva līmenī atradīsies slēdzamas ratiņu telpas. Katrā dzīvoklī tiks ierīkota individuālā ventilācijas sistēma ar rekuperācijas funkciju. Elektrības rēķinu samazināšanas nolūkos uz ēku jumtiem būs izvietoti arī saules paneļi.

Attīstītājs norāda, ka Mežciema dienvidu daļa un Dreiliņi savas atrašanās vietas, attīstītās infrastruktūras un plašo dabas un apstādījumu teritoriju dēļ ir viens no dzīvošanai pieprasītākajiem Rīgas rajoniem.

"Vienlaikus ar jauno projektu "Valterciems" mēģināsim iet vēl tālāk, radot nevis vienkārši mājokļus, bet gan pašpietiekamu ciematu ar īpašu centrālo rekreācijas laukumu, kur atradīsies dažādas multifunkcionālas atpūtas un sporta zonas, tajā skaitā basketbola un pludmales volejbola laukumi, fitnesa stacija ar brīvo svaru zonu un tribīnes," projekta labiekārtojumu raksturo "Bonava Latvija" pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Daļa autostāvvietu būs aprīkotas ar elektroauto uzlādes funkciju, tāpat tiks ierīkotas vairākas ģimenes autostāvvietas, kā arī atsevišķas novietnes velosipēdiem. Velokultūras piekritējiem būs iespēja izmantot arī velo apkopes staciju. Daļa autostāvvietu būs pieejamas arī īrei.

Teritorijā tiks izbūvēta koplietošanas skrejriteņu novietne un zona koplietošanas transportlīdzekļiem. Ērtākai nokļūšanai gar projektu tiks izbūvēta arī jauna iela, kas savienosies ar ielas posmu virzienā uz Biķernieku ielu.

Savukārt, lai atvieglotu rūpes par mājdzīvniekiem, projektā tiks ierīkots nožogots suņu pastaigu laukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!