Foto: Publicitātes foto

Viens no lielākajiem loģistikas nekustamā īpašuma attīstītājiem Baltijā "Sirin Development" ir vienojies ar trešo pušu loģistikas uzņēmumu grupu Baltijā "VIA 3L" par 24 tūkstošus m2 noliktavu un biroju telpu nomu Rumbulas loģistikas parkā Latvijā.

Šis ir līdz šim lielākais nomas darījums šogad Baltijas reģionā, ziņo nekustamā īpašuma kompānija "Colliers", kuras Industriālo un loģistikas platību aģentūras komanda līdzdarbojās darījuma noslēgšanā.

Uzņēmums "VIA 3L" sniedz pilnu starptautisko kravu pārvadājumu un noliktavu loģistikas pakalpojumu klāstu. ""VIA 3L Latvia" izpilddirektors Raimonds Krampāns norāda, ka stratēģiskie ieguldījumi tehnoloģijās, aprīkojumā un darbinieku attīstībā ir radījuši stabilu pamatu izaugsmei. Līdz ar jaunajām platībām uzņēmums var kļūt par centrālo Baltijas noliktavu, kas sniedz pilnu loģistikas pakalpojumu klāstu, tostarp muitas statusa noliktavas procedūras un starptautisko kravu ekspedīciju, viņš skaidro. "Mūsu mērķis ir kļūt par centrālo noliktavu Baltijā ar galveno biroju Rīgā, un tagad mums ir iespējas šo mērķi īstenot."

Savukārt "Sirin Development" izpilddirektors Laurins Kuzavs (Laurynas Kuzavas) akcentē, ka Rumbulas loģistikas parka 4. kārta ir veiksmīgi pabeigta, paplašinot tā kopējo platību līdz 90 tūkstošiem kvadrātmetru. Viņaprāt, aizvien biežāk priekšroka tiek dota lieliem parkiem, nevis atsevišķām ēkām, jo tie piedāvā lielāku elastību nomniekiem. Lielākos parkos veidojas ekosistēma, kas atvieglo sadarbību starp nomniekiem, un tas palīdz samazināt izmaksas.

Projekti, kas tie būvēti iznomāšanai, tiek aizpildīti jau attīstības stadijā. Šis darījums sekojis šai tendencei, un, kā norāda "Colliers" partneris un Industriālo un loģistikas platību aģentūras vadītājs Kaspars Gražulis, ar šo darījumu "Sirin Development" ir pilnībā iznomājis Rumbulas loģistikas parka telpas. "Ierobežota spekulatīvā attīstība turpināsies visu 2024. gadu, tādējādi turpinot iepriekšējas iznomāšanas tendenci," viņš piebilst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!